بررسی شدت فرسایش آبی در طبقات بارش و شیب کشور،رهیافتی برای مدیریت حوزه های آبخیز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با محوریت آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED13_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بیات

استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

علی اکبر نوروزی

، دانشیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

چکیده

خاک به دلیل تضمین رشدگیاهان و تولید بخش عمده غذای بشر یکی از اجزای مهم منابع طبیعی است ودر اثر دخالت های نامناسب بشردر معرضفرسایش است. در بسیاری از حوزه های آبخیز کشوربه دلیل فقدان و یا کمبود آمار،بکارگیریمدل های تجربی برآورد فرسایش الزامی است. در این پژوهش با هدف تعیین توزیع فرسایشدر طبقات شیب و بارش کشور، نقشه شدت فرسایش آبی کشور از طریق مدل EPMتهیهو میزان فرسایش طبقات شیبو بارشاز نتیجه مدل تعیین شد. بر اساس نتایج بدست آمده، میانگین مقدار فرسایش ویژه آبی در کشور 9/6 تن در هکتار در سال و نزدیک یک میلیارد تن در سال برآورد گردیده است.بررسی وضعیت فرسایش در طبقات مختلف شیب نشان داد که تا حدود شیب 10 درصد، شدت فرسایش بسیار شدید تغییر می کند و پس از آنبا کاهش جزیی تقریبا ثابت ادامه می یابد. در خصوص طبقات بارندگی، روندی به نمایش گذاشته شده که کم و بیش از روند جهانی تبعیت می-کند و بیشترین شدت فرسایش در بارندگی های بین 600 تا 900 میلی متر در سال اتفاق افتاده است.

کلیدواژه ها

اولویت بندی،فرسایش، شیب، بارش،ایران، مدل، .EPM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.