تحلیل فراوانی وقوع سیل در استان گیلان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با محوریت آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED13_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه ملاشاهی

دانشجوی کارشناسی مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

امان محمد کلته

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان

چکیده

چند سالیست که سیلها به عنوان یکی از بلایای طبیعی یکی پس از دیگری و خیلی زودتر از دورههای بازگشت طبیعیدر اغلب حوزه های آبخیز کشورمان اتفاق می افتند. انسانها نیز همیشه به فکر کم کردن خسارات ناشی از سیل به روشهای مختلف از قبیل احداث سیل بندها، سیل برگردانها، دیوارهای حفاظتی(سیلگیر)، طرحهای آبخیزداری، انحرافمسیر رودخانه، کاهش شیب رودخانه و غیره بودهاند. اما از طرف دیگر این خود آنها هستندکه با اقداماتی نظیر ازبینبردن مراتع و جنگلها، دخل و تصرف در بستر رودخانه با برداشت غیر اصولی از مصالح موجود در رودخانهها و تجاوز بهحریم رودخانه ها باعث ایجاد سیلهای ویرانگر شدهاند. دراین تحقیق، جهت تحلیل آماری از وضعیت وقوع سیل دراستان گیلان، سیل های اتفاق افتاده در 16 شهرستان این استان در فاصله بین سالهای 1370 تا 1396 مورد مطالعه وبررسی قرار گرفت. بدین منظور علاوه بر میزان فراوانی وقوع سیل در این شهرستانها در طول دوره آماری مورد مطالعه27 سال)، در هر سال نیز فراوانی مطلق، تجمعی، فراوانی نسبی و نسبی تجمعی محاسبه گردید. نتایج این تحقیق نشان )داد که در طول 27 سال تعداد 147 مورد بارندگی منجر به وقوع سیل در استان رخ داده است. بیشترین تعداد وقوع سیل1392 و 1395 بوده که دراین ، در سال های 1372 و 1380 با 14 مورد سیل بوده است و کمترین آن نیز درسال های 1374سالها وقوع هیچ سیلی در شهرستانهای مورد مطالعه گزارش نشده است.

کلیدواژه ها

خسارت، فراوانی، بلایای طبیعی، گیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.