مقایسه ی تاثیر مداخله ی الگوی سبک زندگی علوی با درمان شناختی رفتاری بر اضطراب و افسردگی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON12_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 414
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور
چکیده
تحقیق حاضر سعی دارد به بررسی مقایسه ی تاثیر مداخله ی الگوی سبک زندگی علوی با درمان شناختی رفتاری بر اضطراب و افسردگی دانشجویان پرداخته شود؛ تحقیق حاضر بصورت کمی کیفی و دارای دو جامعه آماری می باشد در مرحله اول در بخش کیفی، جامعه ی آماری شامل همه ی منابع در برگیرنده ی تاریخ زندگی و سیره ی علوی ( رفتار، گفتار، پوشش، باور، نگرش، علاقه و اعتقادات ) و نهج البلاغه و شروح آناست. که بر اساس نظر کارشناسان، کتاب های نهج البلاغه ی سید رضی ( 406-359 ه.ق) با 239 خطبه، 79 نامه و عهدنامه و 480 جمله کوتاه - (کلمات قصار)، غرر الحکم و دررالکلم (آ. آمدی)، امام علی بن ابیطالب (عبدالفتاح عبدالمقصود)، مفاتیح الحیات (آ. جوادی آملی ) و نصایح (آ. مشکینی) به دلیل جامعیت بیشتر انتخاب و بررسی شدند و در مرحله دوم جهت بررسی بخش کمی، جامعه ی پژوهش همه ی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان (اصفهان) در سال تحصیلی 97-96 بودند. که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای به شرح زیر انتخاب شدند: ابتدا از میان همه ی کلاس های تشکیل شده در سال تحصیلی 96-95 در هر پردیس ( فاطمه زهرا و باهنر) 4 کلاس به صورت تصادفی ساده و در مجموع 8 کلاس برای اجرای اولیه ی آزمون اضطراب و افسردگی انتخاب شدند. در ادامه به شیوه هدفمند برای اجرای مداخله مبتنی بر سبک زندگی علوی، بر اساس نمرات اضطراب و افسردگی، 90 آزمودنی ( 45 نفر دختر و 45 نفر پسر) انتخاب شدند و در مرحله سوم آزمودنی ها بطور تصادفی به گروه های پژوهشی گمارده شدند. ابزار اندازه گیری مورد نظر در تحقیق مذکور پرسشنامه می باشد، که برای اندازه گیری اضطراب و افسردگی از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند و لاویبوند ( 1995 ) استفاده شد. فرم کوتاه این مقیاس 21 سوالی است و هر 7 عبارت یک عامل یا سازه فوق را اندازه گیری می کند. سوالات درطیف لیکرت (دارای 0 تا 3 نمره) است و آزمودنی باید شدت و فراوانی نشانه ی هر ماده را در طول هفته گذشته علامت بزند.لاویبوند و لاویبوند (1995) نشان دادند که اعتبار بازآزمایی برای مقیاس های فرعی به ترتیب 0/71 برای افسردگی، 0/81 برای استرس و 0/79 برای اضطراب به دست آمد. در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت دو فرضیه ی این پژوهش تایید شده و در راستای نتایج پژوهش های متعدد پیش گفته و موید آنهاست ولی استفاده از اصلاح سبک زندگی یا درمان شناختی رفتاری برای بهبود اضطراب و افسردگی یکسان است و می تواند علاوه بر درمان طیف وسیعی از نشانه ها و اختلالات روانی و عاطفی، به بهبود خلق و رفتار و در مجموع بهبود اضطراب و افسردگی هم هی افراد جامعه بویژه دانشجویان بیانجامد.کلیدواژه ها
سبک زندگی اسلامی، درمان شناختی رفتاری، اضطراب و افسردگی، نهج البلاغهمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.