چالش های حقوق ایران و حقوق بین الملل در برخورد با جاسوسان سیاسی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAFCON12_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 653
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) مربی دانشکده شهید مطهری بسیج
چکیده
جاسوسی در زمره جرایمی است که جایگاه ویژه ای را در تمامی تقسیم بندی های ارایه شده در زمینه ی جرایم علیه امنیت به خود اختصاص داده است. دلیل اصلی این موقعیت ممتاز را بدون تردید باید در میزان بالای خطر آفرینی این جرم و برای امنیت هر کشور دانست. وقتی سخن از جاسوسی به میان می آید، ذهن عامه ی مردم که اطلاعات کمی از جزییات این جرم دارند بیشتر متوجه شبکه ها و سازمان های جاسوسی معروف کشورهای مختلف می شود. با این حال نباید تصور کرد که جاسوسی در سطح دنیا محدود به این سازمان ها می شود. بلکه این جرم در کشورهای مختلف توسط افراد و سازمان های گوناگون ارتکاب می یابد و در دهه ی هشتاد میلادی به دلیل رشد ارتکاب این جرم در این دهه آن را دهه ی جاسوسی نامیده اند. ما در این مقاله به بررسی جاسوسی در اسلام، جاسوسی در قانون ایران (حقوق کیفری ایران قبل از انقلاب اسلامی در حوزه جاسوسی و قوانین ایران از 1357 به بعد در حوزه جاسوسی) و قوانین کیفری بین المللی می پردازیم و در ادامه ارکان جرم جاسوسی از منظر آیات و روایات، قلمرو حاکمیت قانون مجازات اسلامی به جرایم جاسوسی، جرم انگاری جاسوسی و چالش های جدید حقوق بین الملل در زمینه جاسوی را مورد توجه قرار می دهیم و راهکارهایی را پیشنهاد خواهیم کرد.کلیدواژه ها
جاسوسی، حقوق اسلام، حقوق ایران، حقوق بین الملل، جرم انگاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.