ویژگی ها و شرایط اخلاقی وعمومی مدیران جامعه اسلامی از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و حسابرسی پویا
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF03_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امان اله ناصری کریموند

دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهیدچمران اهواز

امیر مصطفایی

دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد

امید جلیلی قاسمی

کارشناس ارشد مدیریت و مربی دانشگاه پیام نور

سیداحمد پورموسوی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی

چکیده

مبحث مدیریت و ویژگی های اخلاقی مدیران از موضوعاتی است که قرآن کریم به صراحت و به تفصیل به آننپرداخته است، بلکه در برخی از آیات به صورت پراکنده به سرگذشت مدیران و رهبران الهی- که متخلق بهاخلاق فاضله بوده اند- پرداخته شده که برخی از مفسران- به ویژه تفاسیر اجتماعی در عصر حاضر- در خلالتفسیر این آیات به بحث مدیریت و ویژگی های اخلاقی مدیران جامعه اسلامی پرداخته اند. که با مطالعهپیرامون آیات مربوطه در متون دینی و تفاسیر مختلف می توان ویژگی های اخلاقی وعمومی مدیران جامعهاسلامی را در مولفه هایی هایی از جمله: تقوا، شرح صدر، عدالت، تدبیر، محبت به مومنان، مهر و محبت بههمه انسانها، اخلاق نیکو، مراقبت در همه امور، وجدان اخلاقی، صبر و شکیبایی، ایمان به خداوند، امانتداری،تواضع و فروتنی، بی اعتنایی به مادیات و پاداش های مردم، اعتقاد به آخرت، پرهیز از ریاست طلبی، درکناراحتی های ومشکلات زیر دستان، مجازات متخلفان، مدارا با زیر دستان، وفای به عهد، علم وحکمت (علموآگاهی)، خستگی ناپذیری، مصمم بودن، مشورت با دیگران در کارها، صداقت با مردم بیان نمود.

کلیدواژه ها

مدیریت اسلامی، ویژگی های اخلاقی مدیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.