تحلیل تاثیر گذاری سکوت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی از نگاه کارکنان واحدهای مالی و حسابداری شهرداریهای استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و حسابرسی پویا
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF03_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش علی پوردهکردی

کارشناس بودجه و اعتبارات، شهرداری شهرکرد، ایران

چکیده

پژوهش حاضر درصدد است تا رابطه بین گرایش به سکوت سازمانی را با میزان برخورداری از مولفه های رفتارشهروندی سازمانی از نگاه کارکنان واحدهای مالی مورد بررسی قرار دهد، طرح آن از نوع توصیفی بوده که با هدفیکاربردی و به روش همبستگی انجام شده است. جامعه تحقیق را کلیه کارکنان واحدهای مالی شهرداری های استانچهارمحال و بختیاری تشکیل میدهد که از میان آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای تعداد 278 کارمند با استفاده ازفرمول کوکران انتخاب شده است. ابزار گردآوری تحقیق نیز پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (اورگان 1996) و پرسشنامه سکوت سازمانی (واکولا و برادوس 2005) می باشد که روایی آن ها مورد تایید متخصصان قرار گرفته است. پایاییپرسشنامه ها نیزبرای هر دسته از گویه های مربوط به فرضیه ها به روش آلفای کرانباخ بالاتر از 70 / محاسبه شده است.برای تحلیل داده ها نیز از آزمون t، همبستگی و رگرسیون استفاده شد و نتایج نشان داد که: میزان برخورداری از سکوت سازمانی و هر یک از مولفه های آن از نگاه کارکنان واحدهای مالی و حسابداری شهرداری های استان چهارمحال وبختیاری پایینتر از میانگین متوسط است و میانگین ویژگی سکوت نوع دوستانه، تدافعی و مطیع از میانگین متوسطپایین تر است. میزان برخورداری از سکوت سازمانی و هر یک از مولفه های آن بالاتر از میانگین متوسط است و میانگینویژگی آداب اجتماعی، نوع دوستی، وجدان کاری، هماهنگی متقابل شخصی، محافظت از منابع سازمانی، جوانمردی ونزاکت از میانگین متوسط بالاتر است و تاثیر همه مولفه های سکوت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی آنان معنی داراست. مهمتر از همه اینکه سکوت سازمانی و ابعاد آن بر هر یک از ابعاد و مولفه های رفتار شهروندی سازمانی اثر گذاربوده و با آن رابطه معنی داری داشته است.

کلیدواژه ها

رفتار شهروندی سازمانی ،سکوت سازمانی ،سکوت نوع دوستانه ، سکوت تدافعی ، سکوت مطیع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.