بررسی جایگاه قانونی و فنی بیمه های اتکایی اجباری در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی بیمه و توسعه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV20_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پورحسن

مدیر بیمه های اتکایی شرکت بیمه البرز

راضیه اسفندیاری

کارشناس بیمه های اتکایی شرکت بیمه البرز

چکیده

بیمه اتکایی با انتقال ریسک از شرکت های بیمه و توزیع آن در سطح ملی و جهانی به منظور پیشگیری از صدمات مالی به آن شرکتها و اقتصاد ملی، نقش بسیار با اهمیت و چشمگیری دارد. یکی از انواع قراردادهای اتکایی، پوشش اتکایی اجباری است که بیمه گر واگذارنده را موظف می کند که درصد ثابتی از حق بیمه رشته های خاصی را به بیمه گر اتکایی پیشنهاد کند و بیمه گر اتکایی نیز ناگزیر از پذیرش آن است. دولتها، عموما این قانون را به منظور حمایت از شرکت های بیمه در مقابل خطر ورشکستگی ناشی از خسار ت های شدید و همچنین حفظ منافعه گذاران، وضع میکنند. با رقابتی تر شدن صنعت بیمه، کشورهای بسیاری به شیوه های مختلف اقدام به کاهش و حذف این قانون نموده اند. در حال حاضر کشورهای معدودی (از جمله ایران) وجود دارند که همچنان از این قانون استفاده می کنند. در این مقاله سعی شده است که با بررسی تجارب سایر کشورها در رابطه با آینده این نوع بیمه در ایران پیشنهاداتی ارایه گردد.

کلیدواژه ها

بیمه اتکایی، واگذاری اجباری، ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.