نظارت غیر تعرفه ای در آیینه خبرگان صنعت بیمه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیستمین همایش ملی بیمه و توسعه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV20_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعلی ثبات

چکیده

مراحل اصلاح نظام تعرفه ها که طبق مصوبه شورا باید در هفت مرحله و طی پنج سال اجرا می شد شش مرحله آن در چهار نوبت طی حدود 21 ماه از خرداد 1388 تا اسفند 1389 به اجرا درآمده است. جالب آنکه مرحله اول آن قبل از تصویب چارچوب برنامه اصلاح نظام تعرفه بازار بیمه تصویب و اجرا شده است. بعد از این مراحل هم آیین نامه ضوابط نحوه تعیین میزان حق بیمه رشته های بیمه غیرزندگی (شماره 65) تصویب شده که برخی از مفاد آن با مصوبات مربوط به مراحل آزادسازی تعرفه همپوشانی دارد.این مقاله در نظر دارد که نتیجه یک مطالعه میدانی از صاحب نظران صنعت بیمه درباره حذف نظام نظارت تعرفه ای را ارایه نماید. برای نظرخواهی پرسش های زیر برای 30 نفر از خبرگان صنعت بیمه ارسال گردید: 1- دلایل موافقت یا مخالفت جنابعالی با اجرای برنامه اصلاح نظام تعرفه ها در سال 1388 چه بود و اکنون دیدگاه شما چه تغییری کردهاست 2- نحوه اجرای برنامه اصلاح نظام تعرفه ها چه نواقص و یا زوایدی داشته است 3- اصلاح نظام تعرفه ها چه آثار و پیامدهایی (اعم از مثبت یا منفی) برای صنعت بیمه در پی داشته است و اگر این سیاست اجرا نمی شد وضع فعلی صنعت بیمه چه تفاوتی می کرد 4- پیشنهادهای شما برای اصلاح و یا ارتقای اثربخشی سیاست اصلاح نظام تعرفه ها چیست در پاسخ، حدود نیمی از مخاطبین که اغلب آنان زبدهترین افراد بودند نظرات خود را ارسال کردند. بطور کلی، سه نفر صراحتا با این اقدام مخالف، دو نفر کاملا موافق و بقیه صاحب نظران بطور مشروط با آزادی تعرفه ها موافق بودند اما نسبت به زمان اجرا، دوره اجرا و نحوه اجرای این برنامه انتقاد داشتند. در عین حال، فقط یک نفر توقف اجرای این برنامه و تعیین دوباره تعرفه را ضروری می داند. نکته مهم، تضاد برخی از نظرات ابراز شده بین پاسخ دهندگان است که جمع بندی را مشکل می کند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.