بحران جمعیتی و نقش و کارکرد بیمه های عمر در رفع چالش های آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش ملی و پنجمین سمینار بین المللی بیمه و توسعه
  • کد COI اختصاصی: INSDEV19_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود سبزی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه شهید بهشتی

نصراله حسن زاده

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران

چکیده

برخورداری کشورها از نعمت نیروی کار جوان و فعال آماده در کشورهای گوناگون آثار و تبعات فراوانی به بار می آورد. بی شک نوع نگاه دولتمردان به این پدیده دو سویه است. از یک سو بزرگی این قشر در هرم جمعیتی هر کشوری می تواند دارای مطالبات فراوانی از سوی این گروه بدنبال داشته باشد. از سوی دیگر می توان از همین قشر برای سازندگی، دفاع ، بالندگی، پایداری و پویایی روند رو به رشد تولید و پیشرفت کشور استفاده نمود . بساری از کشورهای پیشرفته هستند که امروزه نگرانی فراوانی از پیری و کهنسالی جمعیت خود دارند لذا بدنبال سیاست های تشویقی برای ازدواج و فرزند اوری زود تر برای جوان شدن کشورخود برای نسل های آتی هستند .میزان توانمندی کشور ما برای پاسخگویی به نیازهای این قشر بزرگ در سالهای آتی می تواند بسیار تاثیر گذار بر قدرت اقتصادی کشور باشد.در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی و مراکز خدماتی و درمانی وابسته به آن با داشتن خیل عظیمی از بیمه گذاران خود در ارایه خدمات به انها با دشواری های چندی روبرو می باشند. اضافه شدن گروه بزرگ انفجار جمعیتی سالهای بعد از دهه 50 به این مستمری بگیران و کم شدن جمعیت فعال در سالهای اینده به خاطر رشد منفی زاد و ولد ، توانگری و پاسخگویی بیمه گران اولیه و مکمل را در سالهای اتی به چالش خواهد کشید. استفاده از ابزار جانبی برای کاهش بار تعهدات دولت در کنار جبران مطالبات این گروه بزرگ شایدبعنوان یک ضرورت و نه راهکاری فرعی محسوب شود .لذا اینجاست که یکی از بزرگ ترین و معتبرترین راهکارها و ابزار اینکار یعنی بیمه های عمر وارد میدان عمل شده و با توجه به مزایای آن و طولانی بودن سالهای بهره مندی ان برای بیمه گذاران می تواند بعنوان تنها گزینه در کنار بیمه های تامین اجتماعی عمل کند. در این مقال قصد آن داریم تا به این موضوع مهم بپردازیم.

کلیدواژه ها

رشد جمعیت، بیمه عمر، بیمه درمان، چالش، بازنشستگی، مستمری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.