اریه مدل جهت پیاده سازی طرح بیمه های خرد در ایران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: سیزدهمین سمینار بیمه و توسعه «بیمه‌های خرد»
  • کد COI اختصاصی: INSDEV13_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر مظلومی

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو هییت تحریریه فصلنامه صنعت بیمه

ساشلی اموخته

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی

اکبر حق بیان

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی

پژمان زندی

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

به گفته بزرگان فقر از هر دری که وارد شود، فساد به دنبال آن وارد می شود و این تجربه ای است که تمامی جوامع با آن روبه رو بوده و با تبعات و انحرافات ناشی از آن دست به گریبان هستند. از این رو مشاهده می کنیم که دولت ها همواره سیاست های خرد و کلانی را در جهت توزیع عادلانه درآمد، کاهش فقر و کاهش فاصله طبقات درآمدی اتخاذ کرده و به اجرا در می آورند. البته در این میان نمی توان از حرکت های مردمی و نهادهای غیر دولتی در حمایت از اقشار کم درآمد جامعه چشم پوشی نمود. از جمله این این برنامه ها، طرح بیمه های خرد است و که اجرای آن بیشتر متوجه اقشار کم درآمدی است که حول خط فقر و یا روی ان به سر می برند که با از پوشش های بیمه ای موجود در جامعه محرومند و یا پوشش های مورد استفاده آنها به قدری کم است که قادر به رفع نیازهای آنان نمی باشد. در نتیجه استفاده از پوشش های بیمه خرد راهی است برای کاهش نگرانی های ذهنی و فشارهای مالی ناشی از حوادث آتی برای این گروه از جامعه است از آنجا که کشور ما هم با واژه هایی چون فقر و فقیر بیگانه نیست، اجرای طرح بیمه های خرد در آن ضروری به نظر می رسد. مقاله حاضر با رویکردی ساختاری به این مقوله نگریسته و درصدد دستیابی به یک مدل اجرایی متناسب با ساختار درونی کشور است. به این منظور سعی شده است تا با مطالعه ساختاری سازمان OI (جهت بهره گیری از تجربه کشورهای موفق در اجرای بیمه های خرد) و سامانه های حمایتی اجتماعی موجودی در کشور (جهت تناسب مدل با شرایط داخلی کشور) مدلی مناسب جهت پیااده سازی بیمه های خرد در ایران ارایه شود.

کلیدواژه ها

بیمه خرد، سامانه های حمایتی اجتماعی، خط فقر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.