بررسی کار نوعا کشنده در فقه، حقوق موضوعه و مذاهب اربعه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اندیشه های نوین و خلاق در مدیریت،حسابداری مطالعات حقوقی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACLAW01_589
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم فتحی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

صادق مرادی

دکتری حقوق جزا عضو هیات علمی دانشگاه تهران مرکز

چکیده

فعل نوعا کشنده که غالبا ملاک قتل عمدی است و قانونگذار صراحتا این نوع قتل را در بند ب ماده 290 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 ارایه داشته است در جای خود بحث های بسیاری در در رابطه با نقش و جایگاه قصد و علم مرتکب در جنایات با فعل نوعا کشنده به وجود آورده است. آنچه در این بند مطرح می باشد راجع به جنایاتی است که در آن مرتکب قصد صریح و قبلی جهت ارتکاب قتل ندارد ولیکن به سبب فعل نوعا کشنده خود، واجد یک نوع قصد ضمنی مطلق و نهایتا قاتل عمدی شناخته شده است که در این رهگذر نظرات حقوقی و فقهی مختلف راجع به این بحث مورد بررسی اجمالی قرار می گیرد. در هر حال سعی شده تا با کنکاو متون حقوقی و فقهی معتبر عنصر روانی این نوع قتل به درستی تجزیه و تحلیل شود و بر اساس آن به جایگاه صحیح حقوقی قصد و علم که دو پایه اساسی و تشکیل دهنده قتل عمد هستند پرداخته شود و همچنین این بحث در مذاهب اربعه نیزمورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

فعل نوعا کشنده، قتل عمد، ماده 290 قانون مجازات اسلامی، مذاهب اربعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.