رسیدگی به جرایم فصل هفتم قانون حمایت از خانواده مصوب 1392

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اندیشه های نوین و خلاق در مدیریت،حسابداری مطالعات حقوقی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACLAW01_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس دهقانی

گروه حقوق -واحد خرم آباد-دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد-ایران

چکیده

پژوهش حاضردرخصوص صلاحیت و شیوه رسیدگی به دعاوی فصل هفتم قانون حمایت از خانواده مصوب 1392 می باشد. این موضوعات و دعاوی به دلیل اهمیت زیادی که هم برای خانواده ها و هم برای جامعه دارند, قانون گذاران و حقوقدانان را برآن داشته که این دعاوی در قانون جدید حمایت از خانواده به صورت مستقل و در فصلی جداگانه با عنوان مقرراتکیفری مطرح و در دسته جرایمی قرار داده شود که دارای ضمانت اجرای کیفری می باشند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که رسیدگی به دعاوی خانوادگی منحصر به دادگاه های خانواده نمی باشد, زیرا جرایمی که در قانون جدید حمایت از خانواده معرفی شده است جنبه کیفری داشته و رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه های خانواده نیست , بلکه در صلاحیت دادگاه های عمومی کیفری است که در ابتدا به صورت اعلام جرم یا شکایت در دادسرا آغاز می شوند, البته نکته مهم اینکه تشکیل دادگاه های خانواده بر اساس اصل 21 قانون اساسی پیش بینی شده است و انتظار می رود دعاوی فصل هفتم نیز با توجه به قید کلیه دعاوی مربوط به خانواده در دادگاه های خانواده رسیدگی شود نه در دادسرا و دادگاه های عمومی کیفری

کلیدواژه ها

خانواده، حمایت، مسیولیت کیفری، ضمانت اجرا، صلاحیت دادگاه ها, شیوه رسیدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.