چگونه توانستم افت تحصیلی ریاضی را در دانش آموزان پایه چهارم دبستان برطرف کنم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس آموزش و کاربرد ریاضیات
  • کد COI اختصاصی: MATH02_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه زرودی

آموزگار پایه چهارم ابتدایی دبستان شهید مباشری دلگشای هچیرود، چالوس، ایران

چکیده

یکی از اهداف درس ریاضی، ایجاد تواناییهای ذهنی و نظم فکری دردانش آموزان است. بنابراین، هدف از آموزش آن، توسعه قدرت درک و فهم و استدلال منطقی و پرورش تفکر خلاق دانش آموزان میباشدبا. این وجود، موانعی بر سر راه آموزش ریاضی در مدرسه وجود دارند که موجب افت تحصیلی ریاضی میشوند. افت تحصیلی ریاضی یعنی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در این درس نسبت به ماه ها یا سالهای قبل سیر نزولی محسوسی از خود نشان میدهد. از این رو، انتظارات آموزشی این درس محقق نمی شوند و اهداف آموزشی آن با شکست مواجه میشوندتکرارمداوم این ناکامی های تحصیلی نیز سبب گریز از مدرسه، تکرار پایه تحصیلی و ترک تحصیل دانش آموزان میشود. در همین راستا، اینجانب مرضیه زرودی، آموزگار پایه چهارم دبستان، پس از مدتی از آغاز سال تحصیلی متوجه شدم که چند نفر از دانش آموزانم در ارزشیابیهایی که از درس ریاضی به عمل می آورم، امتیازهای پایینی کسب میکنند که نشان دهنده افت تحصیلی آنها در درس ریاضی بود. بنابراین، از راه های مختلف مانند مطالعه کتابها و مقاله های علمی، بررسی پژوهشهای انجام شده در این زمینه، نظرخواهی از همکارانم و پرس و جو از دانش آموزانم و والدین آنها، به شناسایی علل و عوامل احتمالی که موجب این افت تحصیلی میشدند، پرداختم تا بتوانم با یافتن راه حلهای مناسب و اجرای آنها در کلاس درس به بهبود پیشرفت تحصیلی ریاضی آنها کمک نمایم. بررسیهای من نشان داد که سه دسته عوامل مربوط به فرد، مدرسه و خانواده وجود دارند که میتوانند موجب افت تحصیلی ریاضی شوند. از این رو، به منظور کاهش یا از بین بردن علل افت درس ریاضی دانش آموزانم، چهار راهکار از قبیل تقویت پایه ریاضی دانش آموزان، تهیه برنامه درسی ریاضی توسط خود دانش آموزان، تهیه چک لیست بررسی و نظارت والدین بر تکالیف درس ریاضی و آشنا کردن دانش آموزان با روش صحیح مطالعه ریاضی را به کار بستم . پس از گذشت مدتی، نتایج رضایتبخشی که ایندانش آموزان در ارزشیابی های ماهانه ریاضی کسب کردند، گواه کارآمدی و موثر بودن روشهای پیشنهادی من برای بهبود وضعیت درس ریاضی دانشآموزانم بود.

کلیدواژه ها

افت تحصیلی، ریاضی، دانش آموزان، پایه چهارم دبستان، اقدام پژوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.