شبیه سازی هیدرودینامیک جریان حلقوی در میکروکانال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پیشرفت های اخیر در مهندسی و علوم نوین
  • کد COI اختصاصی: DESCONF01_269
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشکده شیمی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

مهدی ارجمند

دانشیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشکده شیمی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش رفتار هیدرودینامیک جریان دو فازی گاز- مایع درون یک میکروکانال T شکل به قطرهیدرولیکی 250μm به صورت افقی و با سطح مقطع مربعی مطالعه شد. جریان گاز- مایع در رژیم جریان حلقوی که یکی از مهمترین جریان های دو فازی به دلیل افزایش انتقال حرارت می باشد، براییک میکروکانال با استفاده از تکنیک حجم سیال با نرم افزار فلوینت مدلسازی شد. با تعیین معادلاتحاکم بر پدیده های انتقال جریان دو فازی سیال در میکروکانال و شبیه سازی رفتار آن در شرایطمختلف،تاثیر عوامل عملیاتی و در نظر گرفتن ساختار میکروکانال، مطالعه انجام شد. شبیه سازی روییک مدل دو بعدی انجام شده و اثر تغییرات سرعت سیالات ورودی، تغییرات ویسکوزیته سیالات وتغییرات قطر میکروکانال روی ضخامت فیلم مایع تشکیل شده در جریان حلقوی و ناپایداری در رابط دوفازی گاز- مایع و همچنین پروفایل های جز حجمی و بردارهای سرعت داخل میکروکانال مفروض مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که اثرات گرانش روی تغییرات ضخامت فیلم مایع ناچیز است وهمچنین افزایش ویسکوزیته گاز باعث کاهش ضخامت و افزایش ویسکوزیته مایع سبب افزایش ضخامتفیلم مایع می شود. با افزایش سرعت و گذار به ناحیه مغشوش در رابط دو فازی قله های موجی مشاهدهمی شوند که بردار های سرعت در آنجا ناحیه چرخشی ای ایجاد می کنند که منجر به جدا شدن قطراتمایع و نفوذ آن به هسته گازی می شود. این پژوهش برای انتخاب مناسب و پیکر بندی میکروکانالجریان دو فازی گاز- مایع کارآمد خواهد بود و تمرکز روی عوامل موثر در این جریان می تواند منجر به افزایش بازدهی انتقال حرارت و جرم در صنعت شود.

کلیدواژه ها

هیدرودینامیک، جریان دوفازی، میکروکانال T شکل، جریان حلقوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.