تاثیر نوع ساختمان مرغداری با افزایش کارایی و اتلاف انرژی در سالن های مرغداری و پرورش طیور با استفاده از نرم افزار کریر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پیشرفت های اخیر در مهندسی و علوم نوین
  • کد COI اختصاصی: DESCONF01_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صاحب میرپناهی

دانشجوی دکترای مکانیزاسیون دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

با توجه به محدودیت منابع انرژی و رویکرد سیاست های کلان کشور به سمت بهینه سازی مصرف انرژی، صنعت مرغداری نیز نیازمند تحول اساسی در وضعیت مصرف انرژی است. کنترل شرایط پرورش (شامل دما، رطوبت، تهویه) در صنعت طیور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. داده برداری های این تحقیق با استفاده از داده های هواشناسی دربازه زمانی 1 تیر 1395 لغایت 31 خرداد 1396 و با استفاده از نرم افزار کریر انجام گرفت. جهت انجام آزمایشات تحقیق حاضر: پهنه کم بارش با رطوبت نسبی بالا (ناحیه جنوب و جنوب غربی- شهر آبادان)، پهنه گرم خشک (ناحیه مرکزی و شرقی- اصفهان)، پهنه پر بارش مرطوب و معتدل (ناحیه کوهپایه ای- آمل)، پهنه سردسیر (ناحیه شمال غربی و ارتفاعات- تبریز) جهت پهنه بندی اقلیمی انتخاب شده و سپس به بررسی تاثیر اجزای مختلف ساختمان مرغداری و بارهای حرارتی و برودتی آنها پرداخته شد. پس از آن بهترین اجزا جهت ساخت ساختمان بهینه انتخاب شد و با مقایسه مقدار اتلاف انرژی در این ساختمان و ا نواع رایج میزان ذخیره انرژی برآورد شد. نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از سازه های جدید ساندویچ پنل با عایق پلی یورتان، تا حد بسیار زیادی می تواند از اتلاف انرژی حرارتی جلوگیری کند. اگرچه مصالح به کار رفته در سازه سالن می تواند متناسب با اقلیم ها انتخاب شود، اما ساختمان های جدید سالن مرغداری که با ساندویچ پنل، ساخته می شوند با تمام اقلیم ها سازگار هستند و محدودیتی از حیث موقعیت جغرافیایی ندارند. مرغداری های ساخته شده از جنس ساندویچ پنل ها به دلیل کاهش هدر رفت در انرژی و کاهش تلفات انرژی، انرژی مصرفی کمتری نسبت به سازه های معمول دارند به طوریکه میانگین بار کلی در کشور برای ساختمان پیشنهادی نسبت به نوع بلوکی 22.33 درصد کمتر است. میزان مصرف انرژی سالن ها در پهنه کوهپایه ای و پربارش (آمل) نسبت به دیگر مناطق کشور کمترین و در پهنه کم بارش با رطوبت نسبی بالا (آبادان) بیشترین است به طوری که میانگین بار در آمل نسبت به آبادان 25 درصد کمتر است.

کلیدواژه ها

بار حرارتی، بار برودتی، مرغداری، اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.