سنجش مقدار اورانیم تهی شده Depleted Uranium در خاک و هوای استان های خوزستان ، ایلام وکهکیلویه و بویراحمد پس از ورود توده های گرد غبار از کشور عراق در مرداد ماه سال 1387

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,187

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH12_255

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1388

چکیده مقاله:

نظر به رخداد پدیده های جوی و ورود توده های گرد و غبار از کشور عراق به مناطق جنوب و جنوب غربی کشور در مرداد ماه سال 1387 ومطرح شدن خطر احتمال وجود ذرات آلوده به مواد رادیو اکتیویته اورانیوم تهی شده ناشی از کاربری این ماده در سلاحهای بکار گرفته شده در جنگ عراق در این گرد وغبار ها و آلودگی هوا و خاک مناطق مذکور ،مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور با استفاده از توان فنی بخش حفاظت رادیولوژیک محیط، امور حفاظت در برابر اشعه، نظام ایمنی هست ه ای ، سازمان انرژی اتمی در قالبیک طرح تحقیقاتی به بررسی، غلظت های 238U,235U واورانیوم تهی شده اقدام نمود. در این تحقیق 20 نمونه خاک و 22 نمونه هوای شهرهای مهم سه استان کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان و ایلام با روش استاندارد اتفاقی ساد ه اخذ و توسط سیستم اسپکترومتری گاما با آشکارساز ژرمانیم خالص HPGe آزمایش و سپس ،کلیه نمونه ها ( نمونه های خاک و فیلتر های هوای نمونه برداری شده ) تحت شرایط استاندارد از استان های مذکور به تهران منتقل و مورد آزمایش قرارگرفتند و اطلاعات حاصله توسط نرم افزار آماری SPSS آنالیز گردید.نتیجه گیری : نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که نسبت 238U/235U در نمونه های اخذ وآزمایش شده تقریبا " مشابه میانگین طبیعتی آن 20/3 است که حاکی از عدم وجود اورانیم تهی شده (Depleted Uranium) می باشد . لذاریسک ناشی از استنشاق این ذرات از دیدگاه رادیولوژیکی بسیارناچیز و قابل اغماض تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها:

اورانیم تهی شده Depleted Uranium - مواد رادیو اکتیویته

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گزارش "اورانیوم ضعیف شده، (DU) اثرات رادیولوژیکی و روش اندازه ...
  • Unscear Reports: UNITED NATIONS, Sources and effects of Ionizing Radiation, ...
  • Depleted Uranium and The IAEA, IAEA, NEWS Center, Feature (2008) ...
  • نمایش کامل مراجع