بررسی غلظت نیترات و نیتریت درآب چاههای روستاهای شهر ساری در سالهای 1387-1386
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH12_233
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1721
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده
نیترات و نیتریت املاح خطرناکی هست ند که به طور طبیعی در همه محیط های آبی و خاکی یافت می شوند . نیتروژن به دلیل کاربرد کودهای شیمیایی و حیوانی در کشاورزی، تخلیه پساب سپتیک تانک، پساب تصفیه خانه های فاضلاب و استفاده از چاههای جذبی برای دفع فاضلاب به خاک افزوده می شود و توسط آب باران و آبیاری، به راحتی به آبهای زیرزمینی انتقال مییابد .یونهای نیترات و نیتریت در صورت مصرف مداوم و طولانی مدت می توانند منجر به سرطان در انسان شوند . هدف از این مطالعه، بررسی غلظت نیترات و نیتریت در آب چاههای شهرستان ساری در سالهای 1386 و 1387 و مقایسه مقدار نیترات و نیتریت با سطوح استاندارد ایران است. مواد و رو ش : در این تحقیق، 152 نمونه آب در طولیک سال از 38 مجتمع آبرسانی روستاهای شهرستان ساری که آب آنها از چاه تامین می گردد آزمایش شد . غلظتیونهای نیترات و نیتریت توسط روش اسپکتوفتومتر DR 5000 آنالیز شد و در پایان نتایج حاصله با روشهای آماری توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد میانگین غلظت نیترات و نیتریت در سال 1386 به ترتیب 0.571± 1.42 و 0.00141 ±0.004 و در سال 1387 به ترتیب 1.24±0.46 و 0.0072± 0.0081 میلی گرم در لیتر بوده است. نتیجه گیری : بر اساس نتایج بدست آمده میانگین غلظت نیترات و نیتریت در نمونه های گرفته شده از حد مجاز توصیه شده توسط WHO و استاندارد کیفی آب اشامیدنی ایران که به ترتیب 10 و 1 میلیگرم در لیتر بر حسب نیتروژن است پایین تر می باشد و خطری از لحاظ بهداشتی منطقه را تهدید نمی کند . ولی از آنجا که دفع فاضلاب در چاههای جاذب به مرور می تواند منجر به افزایش غلظت نیترات و نیتریت در سالهای آینده شود، پیشنهاد می گردد نسبت به راه اندازی و احداث سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب روستاها اقدام گردد.کلیدواژه ها
نیترات، نیتریت، آب زیرزمینی، مخاطرات بهداشتیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.