بررسی و شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای هیات والیبال استان تهران بر اساس مدل برنامه ریزی استراتژیک SWOT
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: PTLAR01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2348
نویسندگان
استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین
دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین؛
دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی
دانشجوی کارشناسی علوم ورزشی
چکیده
با توجه به اهمیت برنامه ریزی، به ویژه برنامهریزی راهبردی در ورزش کشور و لزوم تهیه برنامه راهبردی در فدراسیون های ورزشی و نبود تحقیقات کافی در زمینه محیط درونی و بیرونی برنامهریزی راهبردی، هدف از این پژوهش بررسی و شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای هیات والیبال استان تهران بر اساس مدل برنامهریزی استراتژیک SWOT بود. بدین منظور و جهت دستیابی به هدف یاد شده، شناسایی نقاط قوت و مزیتهای راهبردی؛ شناسایی نقاط ضعف؛ شناسایی فرصتها؛ شناسایی تهدیدها و در نهایت ارایه استراتژی با توجه به موقعیت هیات والیبال استان تهران به عنوان اهداف ویژه مورد پژوهش قرار گرفت. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس روشهای گردآوری اطلاعات از جمله تحقیقات توصیفی- تحلیلی است که به صورت میدانی انجام گرفته و در حوزه ی مطالعات استراتژیک قرار میگیرد. جامعه آماری این پژوهش رییس، دبیر، مسیولین کمیته ها، مسیولین انجمن والیبال هییت های تابعه استان تهران، مسیولین انجمن والیبال آموزش و پرورش و شهرداری تهران، پیشکسوتان و نخبگان والیبال استان تهران جمیعا 50 نفر میباشد که به صورت کل شمار مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمعآوری داده های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مدل برنامه ریزی استراتژیک SWOT استفاده شد که در مجموع 2 پرسشنامه شامل پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه تعیین میزان تاثیر نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای هیات والیبال استان تهران بود. روایی محتوایی پرسشنامه های مورد نظر پس از اعمال نقطه نظرات 17 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و اعضای فدراسیون و شورای راهبردی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ α=0/8 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. جهت ارایه داده های توصیفی از شاخصهای آماری فراوانی، درصد فراوانی و رسم نمودار و جداول استفاده شد و جهت تجزیه تحلیل دادهها در بخش آمار استنباطی با استفاده از آزمون KMO مناسب بودن سیوالات بررسی شد که نتایج آزمون حکایت از مناسب بودن سیوالات داشت. به منظور رتبه بندی قوت ها، ضعف ها، فرصتها و تهدیدها از آزمون رتبه ای فریدمن و خیدو استفاده شد. برای سایر موارد مندرج در برنامهریزی استراتژیک، برحسب موضوع از تحلیلهای استراتژیک به ویژه تحلیل SWOT استفاده شد. نتایج نشان داد که بین اولویت بندی نقاط قوت ( 34 / 255 = 2χ (، نقاط ضعف ) 09 / 146 = 2χ (، اولویتبندی فرصت ها ) 69 / 368 = 2χ ( و اولویت بندی تهدیدات ( 12 / 43 = 2χ ( هیات والیبال استان تهران از دیدگاه نمونه تحقیق تفاوت معناداری وجود دارد ) 01 / 0 = Sig ( و به طور کلی 12 نقطه قوت، 12 نقطه ضعف، 13 فرصت و 14 تهدید برای هیات والیبال استان تهران شناسایی شد؛ همچنین با توجه به نتایج ماتریس داخلی و خارجی، موقعیت هیات والیبال استان تهران در منطقه رقابتی ) ST ( قرار دارد که برای آن استراتژی تدوین شد. بنابراین هیات والیبال استان تهران باید استراتژیهای رقابتی که هدف از این استراتژی، استفاده از نقاط قوت داخلی برای کاهش و یا از بین بردن اثرات ناشی از تهدیدهای موجود در محیط خارجی سازمان است را برای موفقیت در آینده و در دستیابی به چشم اندازهای خود، در پیش بگیرد.کلیدواژه ها
نقاط قوت، تهدید، هیات والیبال تهران، استراتژی، SWOTمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.