تغییرات ترکیب ادرار بازیکنان فوتسال بعد از آزمون هوازی بالک ور
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: PTLAR01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 528
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد رودان
مدرس دانشگاه آزاد سراوان
مدرس دانشگاه پیام نور شیراز
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بررسی تغییرات ترکیب ادرار بازیکنان فوتسال بعد از یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده بود. برای این منظور 15 نفرازمردان فوتسالیت شهرستان منوجان با میانگین سن 25/53 ± 3/96 سال و میانگین قد 171/8 ± 6/04 سانتیمتر و میانگین وزن 61/15 ± 8/93 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 20/69 ± 2/42 کیلوگرم بر مترمربع به صورت هدفمند ازبین داوطلبین شرکت در پژوهش انتخاب شدند. فعالیت هوازی مورد نظر آزمون هوازی بالک ور بود که بر روی نوارگردان انجام شد. نمونه ادرار24ساعته آزمودنیها قبل و بعد از فعالیت هوازی جمعآوری شد. جهت مقایسهی میانگین متغیرهای تحقیق در پیش آزمون و پس آزمون از آزمون T همبسته استفاده شد. سطح معنیداری در تجزیه و تحلیل آماری 0/05 در نظر گرفته شد. نتایج تحقیق نشان دهنده ی کاهش غیر معنیدار سدیم ادرار (P=0/772)، عدم تغییر معنیدار پتاسیم ادرار (P=0/952)، افزایش معنیدار کلسیم ادرار (P=0/01)وعدم تغییر معنیدار غلظت آلدوسترون ادرار((P=0/185 در پس آزمون بود. از این تحقیق میتوان نتیجه گرفت تغییرات غلظت الکترولیت ها و هورمون آلدوسترون ادرار بازیکنان فوتسال بعد از یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده در محدودهی طبیعی بوده ودر صورت تغییر شرایط محیطی،شدت یا مدت فعالیت ممکن است تغییرات بیشتر در دفع ادراری الکترولیت ها و هورمون آلدوسترون مشاهده شود.کلیدواژه ها
ادرار، بازیکن فوتسال، فعالیت هوازی ، بالک ورمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.