اثر بخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی در انگیزه پیشرفت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCONF01_657
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه فلاحی

کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

شهرام نعمت زاده

استادیار رشته روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران

چکیده

مقدمه: با ورود به هزاره سوم انتظارات جامعه از دستگاه تعلیم و تربیت به گونه روزافزونی افزایش یافته است. در عصر حاضر فراگیران اکثر اوقات خود را بعد از محیط خانواده در محیط های آموزشی سپری می کنند. لذا نظام آموزشی فقط مسیولیت تدریس، انتقال مواد آموزشی و انباشتن اطلاعات در ذهن و فراگیران را به عهده ندارد، بلکه نظام آموزشی بایستی نگاهی نو به مسیله پرورش داشته باشد هدف این پژوهش تعیین اثر بخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی در انگیزه پیشرفت دانش آموزان دختر پایه نهم مقطع متوسطه اول شهرستان قیامدشت در سال تحصیلی 97-96 می باشد. روش:جامعه اماری شامل دانش آموزان دختر پایه نهم مقطع متوسطه اول شهرستان قیامدشت بودند. نمونه اولیه این پژوهش 197 نفر دانش آموز دختر مشغول به تحصیل در پایه نهم بود. ابتدا پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس به عنوان پیش آزمون اجرا شد سپس جهت بررسی فرضیه های پژوهش، 30 نفر از دانش آموزان که در آزمون انگیزه پیشرفت هرمنس نمره های پایینی کسب کرده بودند، انتخاب و به گونه تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. در مرحله بعد، به گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه 1 ساعته، مهارت های مثبت اندیشی آموزش داده شد. درحالی که گروه گواه هیچ گونه آموزشی را دریافت نکردند. یک هفته پس از پایان جلسه های آموزشی، پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس به عنوان پس آزمون روی هر دو گروه اجرا گردید. یافته ها:تحلیل نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس روی تفاضل میانگین نمره های پیش آزمون و پس آزمون نشان داد که آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر افزایش انگیزه پیشرفت معنادار است. بحث: با توجه به تجزیه و تحلیل های صورت گرفته، فرضیه اصلی پژوهش حاضرمورد تایید است . این نتیجه بدان معناست که آموزش مهارت های مثبت اندیشی در آزمودنی های گروه آزمایشی مرحله پس آزمون موثر بوده است و انگیزه پیشرفت آنها را افزایش داده است بنابراین می توان نتیجه گرفت که آموزش مهارت های مثبت اندیشی و همچنین مهارت های اجتماعی، می تواند سبب انگیزه ی پیشرفت شود.

کلیدواژه ها

آموزش مهارت های مثبت اندیشی، انگیزه پیشرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.