تاثیر روش فلورتایم بر رشد اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PSYCONF01_582
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
کودکان با اختلالات طیف اتیسم برخی مشکلات در زمینه مهارت های ارتباطی-اجتماعی و بازی داشته، الگوهای رفتاری کلیشه ای و علایق محدود دارند که در زندگی روزمره آنها معضلاتی را ایجاد می کنند. تکنیک فلورتایم مداخله ای بر مبنای بازی است که باعث تقویت مهارت های هیجانی، ارتباطی، تجسمی و بازی می شود. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر روش فلورتایم بر رشد اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم شهر تهران در سال 1396 بوده است. در این مطالعه نیمه تجربی، 20 کودک با اختلالات طیف اتیسم در محدوده سنی 6-4 سال به صورت غیراحتمالی و در دسترس انتخاب شدند، 10 نمونه به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شده و 10 نمونه در گروه آزمایش مداخله فلورتایم دریافت کردند. دو گروه به فاصله شش ماه از طریق مقیاس رشد اجتماعی واینلند از نظر مهارت های اجتماعی در پیش آزمون-پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شد. بررسی نمرات رشد اجتماعی در گروه آزمایش، حاکی از اختلاف معنادار دو گروه در رشد اجتماعی بین قبل و بعد از مداخله می باشد. در حالی که اختلاف پیش آزمون-پس آزمون رشد اجتماعی در گروه کنترل معنادار نبود. یافته ها حاکی از این است که روش فلورتایم بر بهبود رشد اجتماعی نظیر مهارت های ارتباطی، عاطفی و بازی در کودکان با اختلال طیف اتیسم موثر بوده است.کلیدواژه ها
فلورتایم، رشد اجتماعی، اختلال اتیسممقالات مرتبط جدید
- آسیب شناسی و راهکارهای ارتقا در مقابله با تبعیض زنان از منظر معاهدات بین المللی حقوق زنان
- الزامات و بایسته های حقوقی تبعیض در کار زنان از دیدگاه حقوق ایران و حقوق بین الملل
- نقش و الزامات قانونی مشاوران املاک در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
- تحولات سن مسئولیت کیفری در قانون جدید مجازات اسلامی با نگاهی بر فقه امامیه
- بررسی تاثیر بازاریابی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) بر افزایش فروش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.