تربیت فطری و تربیت عرفانی علیه تربیت عقل گرایی ارسطویی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PSYCONF01_533
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 387
نویسندگان
گروه علوم تربیتی، واحد آموزش عالی دانشور نیشابور، دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، ایران
چکیده
تحقیق حاضر با هدف بررسی و دسته بندی نظراتی که علیه عقل گرایی ارسطویی در قالب مقاله به رشته تحریر درآمده اند انجام شد. این مقاله از نوع مروری می باشد. محقق با استخراج نظرات مذکور از تارنمای پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از دو بخش بانک نشریات فارسی ایران و بانک مجامع علمی فارسی ایران، آنها را در دو دسته تعلیم و تربیت عرفانی و تعلیم و تربیت فطری ( فطرت گرا) جای داد. این راهکارها، با شکست چارچوب نظریات کنونی تعلیم و تربیت که بر مبنای عقل گرایی ارسطویی است به دنبال رویکرد جدیدی که پاسخگوی نیازهای انسان در همه سطوح و جوانب بر مبنای دین مبین اسلام باشد هستند. نظام تعلیم و تربیت کنونی و نظریات تربیتی نمی تواند پاسخگوی نیازها و مسایل انسان باشد زیرا بر مبنای عقل گرایی ارسطویی تدوین شده است. عقل گرایی ارسطویی، مبنای سکولار و انسان محور دارد و تنها به استفاده از عقل ابزاری برای رفاه در یکی از دو جهان ( جهان بیرون در مقابل جهان درون ) تکیه دارد. این چارچوب، فطرت و بسیاری از خصایص انسانی را نادیده گرفته و عملا مسایلی مانند عشق و محبت و اخلاق غیرابزاری در این عقلانیت یک جانبه جا نمی گیرند. نظرات مذکور می تواند راهکار مناسبی باشد.کلیدواژه ها
تربیت فطرت گرا، تربیت فطری، تربیت عقل گرایی ارسطویی، آموزش و پرورش، تربیت دینیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.