نقش دولت در جلب حمایت های مردمی برای تامین منابع مالی آموزش همگانی و تربیت نیروی انسانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCONF01_519
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو عابدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه بیرجند

منیره نعیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه بیرجند

حسین شکوهی فرد

استادیار برنامه ریزی درسی دانشگاه بیرجند

چکیده

آموزش و پرورش، سرمایه نسل امروز و آینده ما است. سرمایه ای که نمی توان قیمتی بر آن نهاد و همان چیزی است که بشر را از تاریکی و جهل به عصر روشنایی سوق داده است. آموزش و پرورش به عنوان زیر بنایی ترین نهاد در جامعه، شرط اصلی و تردیدناپذیر توسعه همه جانبه کشور است. موضوع تامین مالی آموزش و پرورش از جمله موضوعاتی است که در سراسر جهان با بحران جدی مواجه شده است، این بحران از یک سو بر اثر تقاضای فزاینده برای آموزش و از سوی دیگر به علت محدودیت عمومی منابع مالی در این بخش پدید آمده است. ایران از مجموعه تحولات جهانی در دهه های اخیر جدا نبوده و بحران مالی موجود در بخش آموزش دنیا در کشور ما نیز پدیدار شده است. مشارکت های مردمی یکی از اصطلاحاتی است که در آموزش و پرورش رایج است و منظور از آن شیوه هایی است که بوسیله آنها مردم با استفاده از توانایی های خود، خدمات کمی و کیفی به آموزش و پرورش ارایه می دهند. از آنجا که منابع دولتی برای امر مهم آموزش و پرورش محدود و جمعیت جوان کشور رو به افزایش است، ضرورت استفاده از مشارکت های مردمی بیش از گذشته احساس می شود. متولیان آموزش و پرورش در سطح کلان، بر آن شده اند که ضمن نهادینه کردن مشارکت های مردمی و برنامه ریزی جهت جلب و جذب این مشارکت ها، بخشی از این نیازمندی های آموزشی و پرورشی را تامین کنند. مشارکت اولیا در ارایه خدمات آموزشی و پرورشی به مدرسه ها، همواره با اثر بخشی چشمگیر، ثبات برنامه ریزی و موفقیت همراه بوده است. پژوهش حاضر به بررسی نقش دولت در جذب مشارکت های مردمی برای آموزش و پرورش همگانی و تربیت نیروی انسانی، ابعاد مشارکت، روش ها، انواع و عوامل اثرگذار بر مشارکت می پردازد و در انتها پیشنهاداتی در راستای افزایش مشارکت های مردمی ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، دولت، منابع مالی، مشارکت مردمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.