بررسی خرابی دیوارهای ساحلی از منظر آبشستگی مطالعه موردی 9 دیوار ساحلی واقع در استان مازندران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: بیستمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI20_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1507
نویسندگان
مربی، موسسه آموزش عالی کسری، رامسر، ایران
کارشناس ارشد مهندسی عمران سازه دریایی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
دیوارهای ساحلی از مهم ترین سازه های حفاظتی سواحل به شمار می روند. هدف اصلی از ساخت دیوارهای ساحلی، محافظت از ساحل در برابر فرسایش و آبشستگی ناشی از هجوم امواج و جریان های ساحلی می باشد. در سال های اخیر، پیشروی آب دریای خزر و نوسانات آب، موجب تخریب تعدادی از دیوارهای ساحلی حاشیه دریای خزر از جمله مناطق غربی استان مازندران شده است. در پژوهش حاضر اثرات ناشی از اندرکنش موج و جریان با 9 مورد از دیوارهای ساحلی غرب مازندران بررسی شده است. اکثر دیوارهای مورد مطالعه از لحاظ سازه ای پایدار بوده و علت اصلی تخریب آنها آبشستگی در اثر عمق استقرار ناکافی پی می باشد. به عبارت دیگر در چنین دیوارهایی عمق پی، کمتر از عمق آبشستگی لحاظ شده که این امر تهدیدی برای پایداری دیوار ساحلی به شمار می رود. ضعف اجرایی هم می تواند عاملی مضاعف در تخریب این دیوارها محسوب گردد. توجه به شیب زمین در منطقه و احداث دیوارهای شیبدار یا پلکانی بجای قایم، استفاده از پوشش های حفاظتی نظیر آرمورها، همچنین احداث سپری ها یا پی های نیمه عمیق بجای پی های سطحی، به عنوان گزینه های مناسب جهت کاهش ناپایداری و مقابله با آبشستگی مطرح می شوند.کلیدواژه ها
دیوار ساحلی، پایداری، آبشستگی، امواج، گسیختگی، عمق آبشستگیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.