ارزیابی خطر سونامی زمین لغزشی در دریاچه خزر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: بیستمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI20_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1003
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده فنی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
دانشیار، دانشکده فنی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
دانشیار، دانشکده فنی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده
اگرچه شواهد تاریخی مبنی بر وقوع سونامی در حجم های بسته در دست می باشد، هنوز تدابیر مقابله با این رخداد در این مکان ها بصورت جدی فراهم نشده است؛ شاید به این دلیل باشد که سونامی های گذشته چشمگیر نبوده اند. اما باید توجه کرد که سونامی اساسا رخدادی لرزه ای و ژیوتکتونیکی می باشد که قابل پیش بینی نبوده و لازم است بصورت چند رشته ای و همه جانبه بررسی شود. دریای خزر نیز به عنوان بزرگترین دریاچه ی جهان با خطوط ساحلی طولانی و تراکم جمعیتی زیادی که در اطراف خود دارد و با توجه به سونامی های خفیفی که در گذشته در آن رخ داده، باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد تا از حوادث مخرب آینده جلوگیری شود. در تحقیق حاضر با استفاده از مدلسازی عددی و فرض وجود زمین لغزش در قسمت های میانی و جنوبی دریای خزر، پارامترهای مهم سونامی های حاصل بدست آمده و سری زمانی ارتفاع موج که مهمترین خروجی تحلیل و مدلسازی سونامی می باشد در ده ایستگاه که از جمله بنادر مهم دریای خزر هستند، ارایه شده است. نتایج نشان می دهد که ارتفاع موج اولیه ی سونامی ها قابل توجه بوده و به دلیل ماهیت انتشار شعاعی امواج سونامی زمین لغزشی، مناطق نزدیک تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.کلیدواژه ها
ارزیابی خطر، دریای خزر، زمین لغزش، مدلسازی عددی، سونامیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.