آلودگی های دریایی و راهکارهایی زیستی برای مقابله با آن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: بیستمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI20_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 893
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان
استادیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان
چکیده
امروزه آلودگی یکی از معضلاتی است که جهان با آن روبروست؛ افزایش جمعیت و در پی آن افزایش شهرنشینی و فعالیت های صنعتی، حمل و نقل های دریایی و کشتیرانی از مشهودترین علت های آلودگی بی رویه محیط زیست خشکی و دریایی هستند که باعث شده سلامت موجودات و انسان ها در معرض خطر قرار گیرد و زمین را به محیطی نا امن برای زیستن تبدیل کند. از این رو محققان و سازمانه ای زیادی دست در دست هم داده اند تا راه حلی برای این مشکل جهانی بیابند. منابع آلوده کننده ی بسیاری وجود دارند که می توان آنها را در چهار دسته ی آلودگی های شهری و خانگی، آلودگی های نفتی، آلودگی های ناشی از مواد پلاستیکی و آلودگی هایی با منابع ناشناخته دسته بندی کرد. در این مطالعه پس از تشریح این منابع و آسیب های آنها به راهکارهایی که می توان برای حل این معضل جهانی عنوان کرد می پردازیم. یکی از بهترین راهکارهایی که امروزه توجه محققان را به خود جلب کرده است، پاکسازی زیستی است که بر پایه ی استفاده از موجودات زنده ای چون میکروارگانیسم ها و جلبک ها بنیان شده است و دستاوردهای جدید، حاکی از آنست که این روش یکی از بهترین روش هایی است که می تواند بدون آسیب رساندن به محیط و گسترش بیشتر آلودگی، آن را مهار کند.کلیدواژه ها
آلودگی، پاکسازی زیستی، اکتینوباکتری، فیتول، نشت نفت، آنزیم PETaseمقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.