مروری بر تیوری انتقادی و دیدگاه ها و تحقیقات مربوط به حسابداری انتقادی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در مدیریت کسب و کار و حسابداری با تاکید بر ارزش آفرینی و اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: NABMCONF01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صیادی

دانشجوی دکترای حسابداری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران

مهدیه شهرکی نادر

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی هاتف زاهدان، ایران

چکیده

هدف این مقاله مروری بر تیوری ها و دیدگاه ها و تحقیقات مربوط به حسابداری انتقادی است. به عبارتی مقصد نهایی تحقیقات انتقادی در حسابداری اعتلای حرفه حسابداری و نقش تاثیرگذار آن در جامعه است. حسابداری انتقادی شاخه ای از تیوری حسابداری است که حسابداری را دارای نقش اساسی در حل تضادهای بین شرکت و مشارکت کنندگان اجتماعی آن مانند نیروی انسانی، مشتریان و شهروندان می داند. نظریه پردازان حسابداری انتقادی بر این باورند که حسابداری از موضع افرادی که ثروت و موقعیت اجتماعی دارند، حمایت می کند. آن ها معتقدند که حسابداران تمام تلاش خود را متمرکز به حفظ موقعیت ممتاز سرمایه داران می کنند تا از این طریق موقعیت خود را حفظ کنند. در نتیجه نمی توانند بی طرف باشند. از این منظر مسیله اخلاق در حسابداری را مطرح می کنند و عقیده دارند در نظر گرفتن خود را حفظ کنند. در نتیجه نمی توانند بی طرف باشند. از این منظر مسیله اخلاق در حسابداری را مطرح می کنند و عقیده دارند در نظر گرفتن منافع یک گروه منجر به رفتار غیراخلاقی و سوءگیری حسابداران می شود. به این دلیل نظریه حسابداری انتقادی در میان پژوهشگران، مقبولیت گسترده ای پیدا کرده است. این مقاله با استفاده از تیوری های گوناگون در حسابداری انتقادی به کنکاش در سیر تاریخی دیدگاه انتقادی پرداخته و به بررسی تحقیقات متفاوت در شناخت لایه های گسترده ساختارهای دیدگاه انتقادی در تاریخ تحقیقات حسابداری پرداخته است. در نهایت درک انتقادی و ارتباط اخلاق انتقادی با حسابداری انتقادی و حسابداری مدیریت انتقادی را مورد کنکاش قرار داده است.

کلیدواژه ها

تیوری انتقادی حسابداری، حسابداری انتقادی، دیدگاه های حسابداری انتقادی، تحقیقات حسابداری انتقادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.