بررسی علل ریزش جوانه های گل و کاهش محصول درختان پسته در سال 1397 در استان کرمان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پسته ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCC02_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسماعیل پور

گروه ژنتیک و به نژادی، پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

علی تاج آبادی پور

گروه ژنتیک و به نژادی، پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

حجت هاشمی نسب

گروه ژنتیک و به نژادی، پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران

داراب حسنی

موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

پسته یکی از محصولات مهم باغبانی کشور میباشد. اگرچه عمده مناطق کاشت و تولید آن در استان کرمان است اما در سال های اخیر گسترش آن در سایر استانها مخصوصا استان های مرکزی، شمال شرق، شمال غرب و نیز در غرب کشور در حال توسعه میباشد. عوامل محیطی مختلف شامل درجه حرارت، رطوبت نسبی، تعداد روزهای یخبندان، میزان بارندگی و وزش باد از جمله فاکتور های تعیین کننده موفقیت کاشت اقتصادی یک محصول کشاورزی در یک منطقه میباشند. در سال های اخیر که با تغییرات اقلیمی همراه بوده است، نیاز سرمایی و خسارت عوامل محیطی در مورد محصولات باغی خزاندار از جمله پسته، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. با توجه به گستردگی کاهش محصول پسته در اکثر مناطق پسته کاری کشور و گزارش هایی مبنی بر خسارت عوامل محیطی در این خصوص، این بررسی بصورت بازدیدهای میدانی اکیپ های کارشناسی از مناطق پسته کاری استان کرمان انجام گرفت. صفات مختلفی از جمله وضعیت محصول سال جاری و گذشته، میزان جوانه های گل، درصد ریزش جوانه گل، میزان و نحوه خسارت ایجاد شده در جوانه های گل و خوشه های محصول، میزان تاخیر گلدهی و برگدهی و میزان تشکیل جوانه گل جهت تولید محصول سال آینده مورد بررسی قرار گرفت. آمار هواشناسی درجه حرارت و میزان رطوبت نسبی طوالنی مدت 10 ساله و سالانه 96 شهرستان های رفسنجان و کرمان تهیه و با توجه به خسارت های ایجاد شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد عامل اصلی خسارت های ایجاد شده در مناطق پسته کاری، کمبود نیاز سرمایی و نوسانات شدید دمایی سرما و گرمازدگی در ماه های اسفند 96 و فروردین 97 میباشد. شدت خسارت در ارقام مختلف پسته و در شرایط مدیریتی مختلف متفاوت بود.

کلیدواژه ها

پسته، تغییرات آب و هوایی، ریزش، خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.