پیش بینی گرایش به مصرف مواد بر اساس صفات تاریک شخصیت در دانشجویان دانشگاه یزد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF04_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر قهرمان زاده

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسن زارعی محمود آبادی

استادیار روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسین جعفری

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمد حارث نظری

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

مقدمه: سوء مصرف مواد یک از مهمترین چالش های پیش روی متخصصان سلامت روان در جوامع معاصر است و همچنین گرایش روزافزون به مصرف مواد مخدر به ویژه با کاهش سن اعتیاد یکی از مشکلات بزرگ اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر پیش بینی رابطه صفات تاریک شخصیت با گرایش به اعتیاد بود. روش: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. آزمودنی ها شامل 120 نفر پسر از دانشجویان دانشگاه یزد بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه صفات تاریک شخصیت جانسون و وبستر ( 2010 ) و پرسشنامه گرایش به اعتیاد وید و بوچر ( 1992 ) و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 24 استفاده گردید. یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که بین بعد خودشیفتگی و گرایش به اعتیاد در سطح P> 0/01 رابطه قوی وجود داشت و ابعاد ضداجتماعی در سطح P< 0/01 و ماکیاولیسم در سطح P< 0/01 رابطه ضعیف با گرایش به اعتیاد داشتند. نتایج: نتایج نشان داد بین صفات تاریک شخصیت و گرایش به اعتیاد رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. خودشیفتگی، بیشترین رابطه را با گرایش به اعتیاد داشت و صفت ضداجتماعی و ماکیاولیسم رابطه مثبت و معنادار، اما ضعیف با گرایش به اعتیاد داشتند. به منظور پیشگیری اولیه ازسوء مصرف مواد توجه به این عوامل در تدوین و اجرای برنامه های پیشگیرانه طی کارآزمایی های بالینی ضروری است.

کلیدواژه ها

گرایش به اعتیاد، صفات تاریک شخصیت، خودشیفتگی، ضداجتماعی، ماکیاولیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.