مقایسه عملکرد خانواده در نوجوانان افسرده و بهنجار (مورد مطالعه؛ دانش آموزان دوره متوسطه 15 الی 18 سال شهرستان ساری)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ESPCONF04_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 523
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی- دانشگاه آزاد اسلامی آیت ا..آملی
چکیده
نوجوانی یکی از دوره های بحرانی در مراحل رشد انسان است، کارکردهای خانوادگی همچون حل مسیله، ارتباط، نقش ها، پاسخ دهی عاطفی، مشارکت عاطفی و کنترل رفتار نقش مهمی در این دوره ی بحرانی ایفا می کنند. افراد افسرده نسبت به آینده دید انعطاف پذیری ندارند. هدف از اجرای این مطالعه بررسی مقایسه عملکرد خانواده در نوجوانان افسرده و بهنجار بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی واز نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه بین 15 الی 18 سال ناحیه 2 شهرستان ساری در سال 97-1396 تشکیل می دهند. که تعداد آن ها طبق آمار رسمی کارگزینی آموزش و پرورش ناحیه 2 ساری برابر 8244 نفر می باشد. از این تعداد جامعه آماری بر اساس فرمول کوکران تعداد 367 نفر به عنوان نمونه و با استفاده spss انتخاب و بین آن ها پرسشنامه پخش شد. سپس داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار انتخاب و بین آن ها پرسشنامه پخش شد. سپس داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار spss و با استفاده پرسشنامه استاندارد می باشد. نتایج حاکی از آن است که دانش آموزان دارای افسردگی در مقایسه با نوجوانان سالم در زیرمقیاس هایی همچون حل مسیله، پاسخ دهی عاطفی، مشارکت عاطفی و کنترل رفتار کارکردهای خانوادگی ناکارآمدی را گزارش داده بودند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون و پیرسون نشان داد مشارکت عاطفی و کنترل رفتار بیشترین نقش را در پیش بینی افسردگی نوجوانان ایفا می کنند.کلیدواژه ها
عملکرد خانواده، نوجوانان افسرده ، بهنجار، مواجهه با حل مسالهمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.