بازی جدی پروبات: آموزش مفاهیم برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی تحقیقات بازی های دیجیتال؛گرایش ها،فناوری ها و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: DGRCONF02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره کاهیدی باصیری

کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار

عاطفه احمدی

دکترای مهندسی نرم افزار

چکیده

پژوهش حاضر ساخت یک بازی جدی است که نام پروبات به معنای روبات برنامه نویس برای آن انتخاب شده است.پروبات با موتور بازی سازی یونیتی، تحت پلتفرم تلفن هوشمند با سیستم عامل اندروید طراحی و ساخته شده است. پس از طراحی و ساخت بازی برای ارزیابی اثر بخشی پروبات، شصت نفر از افراد با گروه سنی دوازده تا هفده سال از یک آموزشگاه زبان و یک موسسه قرآنی جمع آوری گردید و بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که شامل سی نفر گروه آزمایش که بصورت عملی بازی پروبات در اختیار آنان قرار گرفت و سی نفر گروه کنترل که بصورت سنتی توسط یک مربی در یک کلاس درس تحت آموزش قرار گرفتند. در ابتدا قبل از آموزش، یک پیشآزمون کیفی بین تمام افراد دو گروه توزیع شد. پس از اتمام آموزش یک پس آزمون کمی برای سنجش یادگیری افراد گروه آزمایش و گروه کنترل انجام گرفت. همچنین یک پرسشنامه کیفی برای ارزیابی بازی پروبات بین گروه آزمایش توزیع شد. با وجود یکسان بودن محتوای آموزشی، مدت زمان آموزش و کیفیت ارزیابی، نتیجه حاصله پس از نرمالیزه کردن و تحلیل داده ها حاکی از این مساله بود که گروه آزمایش در زمینه یادگیری مفاهیم برنامه نویسی موفقیت معناداری نسبت به گروه کنترل دارند و انگیزه آنان برای یادگیری مفاهیم برنامه نویسی ارتقاء یافته است. نظر به یافته این پژوهش استفاده از ابزار بازی جدی برای یاد دادن برنامه نویسی رایانه ای میتواند ضمن اثر بخش کردن روند آموزش باعث افزایش رغبت افراد به یادگیری مفاهیم برنامه نویسی گردد.

کلیدواژه ها

بازی جدی، پروبات، مفاهیم برنامه نویسی، کودکان و نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.