ارزیابی صنعت توریسم و نقش آن در توسعه استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فرهنگ، گردشگری و هویت شهری
  • کد COI اختصاصی: CCTUI03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گشتاسب کیانی

دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

ابوالفضل ایروانی

کارشناس آموزش دفتر امور شهری استانداری خراسان جنوبی

چکیده

صنعت جهانگردی به عنوان بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به حساب می آید. بسیاری از کشورها این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی می دانند، به ویژه در کشورهای درحال توسعه، یعنی در آنجا که شکل های دیگر اقتصادی مثل تولید یا استخراج ازنظر اقتصادی به صرفه نیست یا نقش چندان مهمی درصحنه تجارت و بازرگانی ندارند، به توسعه صنعت گردشگری توجه زیادی می شود. اگر بخواهیم صنعت توریسم برای منطقه منبع درآمد خوبی باشد باید ترجمان های مختلف حمایت لازم را جهت توسعه جهانگردی به عمل آورند و برای امنیت گردشگران و تبلیغات صحیح اهمیت زیادی قایل شوند.استان چهارمحال و بختیاری به دلیل داشتن آثار باستانی، آثار طبیعی، مناطق بکر و دست نخورده، رودها، چشمه سارها، مناطق جنگلی، جاذبه های عشایری و غیره در چهار فصل جاذبه های گردشگری فراوانی دارد و اکثر قریب به اتفاق نواحی آن می تواند به عنوان مراکز گردشگری به شمار آید.هدف این پژوهش پرده گشایی و توصیف وضعیت صنعت توریسم و نقش آن در توسعه استان چهارمحال و بختیاری است اطلاعاتی که ملزم این پژوهش بوده به صورت آماری، اسنادی، توصیفی و تحلیلی از منابع کتابخانه ای تهیه شده است. همچنین بخش عمده ای از اطلاعات موردنظر از طریق مطالعات میدانی به دست آمده است.بررسی یافته های پژوهش نشان می دهد که می توان با نگرش جدید به استان چهارمحال و بختیاری از دیدگاه گردشگری و طبیعت گردی اشاره نمود. پدیده هایی که در نوع خود بی نظیر بوده و هرکدام قدرت بهره دهی اقتصادی زیادی می توانند داشته باشند. بکر و طبیعی بودن پدیده ها در روشنی افق اکو توریسم و ژیوتوریسم ایران می تواند نقطه عطفی در گردشگری پایدار این مرزوبوم محسوب شود.

کلیدواژه ها

توریسم، جاذبه ها، توا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.