پیشرفت علمی کشور بر مبنای آزاداندیشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های اجتماعی اسلامی، دوره: 23، شماره: 115
  • کد COI اختصاصی: JR_ISC-23-115_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب زمانی محجوب

استادیار تاریخ و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق ع

چکیده

از شاخص ههای مهم جامعه پیشرفته، تولید مستمر دانش در آن است. تولید دانش نیز، مستلزم فراهم آمدن مقدماتی است که آزاداندیشی از مهم ترین آنهاست. فارغ از مباحث نظری موضوع، مطالعه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی نشان می دهد آزاداندیشی، تاثیر بسزایی بر رونق تمدن اسلامی، در سده های اوج آن داشته است. داعیه این نوشتار آن است که برای پیشرفت کشور و تحقق تمدن نوین اسلامی نیز، بایستی به این مقوله توجه جدی شود و بسترهای آن در عرصه های گوناگون فرهنگی و علمی فراهم شود. چرایی و چگونگی این امر، مساله ای است که این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی در پی پاسخگویی به آن میباشد. یافتههای تحقیق نشان میدهد بالابودن ظرفیت حکومت از جنبه انتقادپذیری و برتافتن دیدگاه های دانشمندان و عالمان، رونق فرهنگ نقد و نقادی، جسارت علمی دانشمندان و شکستن مرزهای دانش، و همچنین تحقق کرسی ها ی آزاداندیشی و نظریه پردازی، از راهکارهای تحقق آزاداندیشی در کشور است که عملیشدن آن ها، قطعا پیشرفت علمی کشور را به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژه ها

آزاداندیشی، تمدن اسلامی، پیشرفت، آزادی، نقد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.