بررسی توان تثبیت نیتروژن در اندوفیت های باکتریایی و قارچی جدا شده از گرهک های ریشه درختان توسکا و سنجد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GEB-6-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل تجری

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، ایران.

حانیه اسعدی

کارشناس ارشد میکروب شناسی پزشکی، گروه میکروب شناسی و انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، ایران.

حمیدرضا پردلی

استادیار قارچ شناسی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، ایران.

رضا نجف پور

دانشجوی دکترای تخصصی میکروبیولوژی، گروه میکروبشناسی،دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ایران.

چکیده

نیتروژن یکی از مهمترین عناصر مورد نیاز گیاهان میباشد، اما گیاهان قادر به احیای نیتروژن اتمسفر به آمونیاک و استفاده از آن به طور مستقیم برای رشد نیستند. میکروارگانیسم های تثبیت کننده نیتروژن با فرآیند تثبیت نیتروژن، نیتروژن مورد نیاز را به صورت قابل مصرف در اختیار گیاه قرار میدهند و نقش مهمی در حاصلخیزی خاک دارند. هدف از این مطالعه بررسی تثبیت نیتروژن در میکروارگانیسم های اندوفیت جدا شده از گرهک های ریشه درختان توسکاAlnus subcordata و سنجد Elaeagnus angustifolia در استان گلستان بود. تعداد 50 نمونه گرهک جمع آوری و پس از شستشو در محیط کشت فاقد نیتروژن کشت داده شد. شناسایی میکروارگانیسم ها با استفاده از تست های بیوشیمایی و مولکولی انجام گرفت. همچنین تثبیت نیتروژن جدایه ها با استفاده از روش احیای استیلن با کروماتوگرافی گازیGC ارزیابی شد.اندوفیت هایCladosporium cladosporioides ،Streptomyces badius strain BL 225 F1 strain Actinomadura citrae strain DSM 43461 و Cryptococcus victoriae strain p41A001 شناسایی شدند که از این بین Cladosporium cladosporioides strain F1 و Cryptococcus victoria strain p41A001 قابلیت تثبیت نیتروژن را داشتند. گرهک های ریشه درختان توسکا و سنجد دارای اندوفیت هایی هستند که نیتروژن را تثبیت میکنند؛ این میکروارگانیسم ها کاندیدهای مناسبی به عنوان عوامل بیوکنترل در کشاورزی هستند.

کلیدواژه ها

اندوفیت،تثبیت نیتروژن،کروماتوگرافی گازی،توسکا،سنجد،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.