مروری بر ضایعات نان ضرورت کاهش ضایعات نان برای افزایش بهره وری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نشریه مطالعات کاربردی در علوم مدیریت و توسعه، دوره: 3، شماره: 11
- کد COI اختصاصی: JR_ASMD-3-11_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1000
نویسندگان
هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
کارشناس مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
نان در سراسر دنیا، یک غذای اصلی محسوب میشود. معمولا از آرد گندم خمیری تهیه میکنند که به کمک خمیرمایه ور می آید و حجمش زیاد میشود و در نهایت درون فر یا تنور آن را میپزند. نان یکی از مهمترین موادغذایی مورد مصرف در دنیا میباشد که در اکثر کشورها به خصوص در کشور ما، بخش مهمی از نیاز طبقات کم درآمد و آسیب پذیر جامعه را تشکیل میدهد. جمعیت ایران نیز علی رغم اینکه حدود یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد ولی حدود2.5 درصد گندم جهان را مصرف میکند که بیش از سطوح استاندارد بین المللی است.امنیت غذایی در ایران رابطه تنگاتنگی با گندم، نان و ضایعات مربوط به آن دارد. بررسی الگوی مصرف موادغذایی در استان های مختلف کشور نشان میدهد که نان عمده ترین گروه غذایی تامین کننده انرژی و پروتیین دریافتی روزانه میباشد. مسیله ضایعات نان از مسایل مهم و گریبان گیر جامعه امروز به شمار می آید، چرا که با وجود تولید بالای گندم در کشور، از بزرگترین واردکنندگان گندم در دنیا محسوب میشدیم. قسمت اعظم ضایعات نان که از طرف برخی سازمانها با میزان های متفاوت اعلام میشود عملا در مرحله مصرف ایجاد میشود. البته ضایعات نان منشا تولید را نیز دارد که در این زمینه میتوان عدم یکنواختی کیفیت آردها که درنتیجه عدم اختلاط گندم ها بوجود می آید برشمرد. میزان ضایعات نان در کشورهای کمتر توسعه پیدا کرده بیشتر میباشد. کاهش ضایعات نیز با میزان بهره وری در ارتباط است. هرچقدر ضایعات کمتر شود میزان بهرهوری افزایش مییابد. در این مقاله به ضایعات نان، عوامل موثر بر ضایعات نان و همچنین راه های کاهش ضایعات نان میپردازیمکلیدواژه ها
نان، مواد غذایی، ضایعات، ضایعات نان، الگوی مصرف، بهره وریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.