بررسی آثار و پیامدهای دروغ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین باطنی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

علی اکبر دشتی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

دراین پژوهش، مبحث اثرات دروغ بررسی شده که از مباحث اساسی در جامعه بوده و در زندگی مردم جامعه اثر گذار است و در صورت رعایت نکردن صداقت؛ فساد در جامعه رواج پیدا می کند و رابطه انسان ها کم رنگ یا بر اساس بی اعتمادی و عدم آرامش خاطر صورت می گیرد. از آثار دروغگویی، می توان به سلب توفیق، از دست دادن اعتماد دیگران، کاهش رزق و روزی وخشم الهی اشاره نمود. راستگویی یعنی هماهنگی زبان و دل، و بنابراین دروغ ناهماهنگی این دو است و نفاق نیز چیزی جز تفاوت ظاهر و باطن نیست. مهمترین سرمایه یک جامعه اعتماد متقابل و اطمینان عمومی است و مهمترین چیزی که این سرمایه را به نابودی می کشاند دروغ و خیانت و تقلب است. بنابراین از لحاظ فرهنگی، اجتماعی، و...به وجود نوعی راهکار جهت فرهنگ سازی دینی و جلوگیری جدی از دروغ، نیاز است؛ و اگر با شرایط صحیحش در جامعه اجرا شود، قطعا باعث ایجاد روابط انسانی خوب و به دور از هرنوع بی اعتمادی می شود و از نتایج پرداختن و رعایت این موضوع، می توان به موارد زیر اشاره کرد: آرامش و امنیت خاطر برای کلیه ی افراد جامعه، کسب کمالات معنوی و بهره مندی از هدایت های ویژه الهی.

کلیدواژه ها

دروغگویی، اثرات دروغ، قرآن کریم، روایات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.