مصونیت اماکن دیپلماتیک و ابعاد حقوقی آن از دیدگاه حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزال باحقیقت

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک

چکیده

کشور ها از مجرای روابط دیپلماتیک به بسط و گسترش ارتباطات خود با یکدیگر می پردازند و توسعه این گونه روابط عامل موثری در جهت ایجاد صلح میان کشورها می باشد. در همین راستا کشورها از قدیم الایام بر حفظ و صیانت از تمامیت جانی و مالی اماکن دیپلماتیک و ماموران دیپلماتیک تاکید کرده اند و نقض آن موجب مسیولیت کشور خاطی بوده است، که مهم ترین سند بین المللی تدوین شده در این خصوص کنوانسیون 1961 وین است که بخشی از آن اختصاص به مصونیت دیپلماتیک دارد. وجود این مصونیت ها برای اماکن دیپلماتیک، می تواند خود عاملی برای سوء استفاده هایی همچون جاسوسی و فشار سیاسی بر کشور پذیرنده گردد. این کنوانسیون با ایجاد محدودیت هایی تا حدی مانع از سوء استفاده از مصونیت اماکن دیپلماتیک گردیده است و با دادن راهکارهایی همچون اخراج عنصر نامطلوب و قطع روابط دیپلماتیک و غیره، تا حدی مانع از این سوء استفاده ها شده است. این تحقیق با روش توصیفی -تحلیلی، و گرداوری مطالب بر اساس روش کتابخانه ای، و با بررسی برخی رویدادهای پیش آمده، به این نتیجه رسیده است که قوانین بین المللی موجود در زمینه حقوق دیپلماتیک در بعضی از موضوعات کامل نیست و باید کامل گردد.

کلیدواژه ها

اماکن دیپلماتیک، مصونیت دیپلماتیک، کشور پذیرنده، حقوق دیپلماتیک، کشور فرستنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.