بهینه سازی زبری سطح قطعات تنگستن کاربایدی(WC-10%Co) در فرایندEDM و US/EDM با استفاده از الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME10_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شبگرد

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی ساخت و تولید دانشگاه تبریز

گوهر رنجبری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هادیشهر

چکیده

هدف این مقاله بهینه سازی زبری سطح (Ra) قطعه کار تنگستن کاربایدی (WC-10%Co) براساس پارامترهای ورودی فرایند EDM ( شدت جریان جرقه (I)، زمان روشنی پالس (Ti) با و بدون ارتعاشات التراسونیک ابزار با استفاده از الگوریتم ژنتیک می باشد. در این تحقیق پس از انجام آزمایشات، ابتدا روابط حاکم بر پارامترهای ورودی و خروجی وسپس بهترین مقدار پارامترهای ورودی جهت بدست آوردن کمترین زبری سطح توسط الگوریتم ژنتیک بدست آمد ه است. ارزیابی نتایج این تحقیق نشان می دهد، الگوریتم ژنتیک، انتخاب دقیق و آسان پارامت رهای ورودی را میسر می سازد و بهترین سطوح پارامترهای ورودی را جهت دستیابی به زبری سطح مطلوب در ماشینکاری قطعات تنگستن کاربایدی به روش US/EDM و EDM ارائه میدهد، و بدین طریق به کاهش زبری سطح، زمان و هزینه های ماشینکاری کمک می کند.

کلیدواژه ها

ماشین کاری تخلیه الکتریکی (EDM)، الگوریتم ژنتیک (GA)، زبری سطح (Ra)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.