مقایسه تاثیر مساحت و موقعیت گشودگی بر رفتار و ظرفیت نهایی دیوارهای برشی بتن مسلح (کد 125A)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی بتن ایران
  • کد COI اختصاصی: NCCICI07_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عرب زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

مهران مظفرجزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

دیوارهای برشی بتن مسلح به دلیل دارا بودن سختی، مقاومت جانبی کافی و همچنین شکل پذیری بالا به طور عمده برای تحمل نیروهای جانبی به خصوص نیروی زلزله، در ساختمان های میان مرتبه و بلند مرتبه بتنی به کار می روند. گاهی به دلیل مسایل معماری و محدودیت های موجود در پلان سازه، گشودگی هایی مانند در، پنجره و داکت های تاسیساتی در دیوار برشی بتن مسلح ایجاد می گردد که باعث تغییراتی در رفتار، سختی و مقاومت نهایی دیوار برشی بتن مسلح می گردد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر پارامترهای مساحت و موقعیت گشودگی بر رفتار و ظرفیت نهایی دیوارهای برشی بتن مسلح دارای گشودگی های منظم می باشد. در این تحقیق از نرم افزار آباکوس برای مدل سازی و بررسی پارامترهای مورد نظر استفاده شده است. برای صحت سنجی نتایج حاصل از نرم افزار آباکوس، نمونه های آزمایشگاهی اگودا در این نرم افزار مدل سازی گردیده و با نتایج آزمایشگاهی مقایسه گردیده است. پس از صحت سنجی نرم افزار، نمونه هایی دارای یک و دو ردیف گشودگی مشابه با شرایط آزمایش طراحی گردیده و برای تحلیل از آنالیز اجزا محدود بتن آرمه و مدل رفتاری خسارت خمیری در نرم افزار آباکوس استفاده گردیده است. نتایج حاکی از آن است که مساحت ناحیه موثر تحت فشار دیوار از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مقاومت نهایی دیوارهای برشی بتن مسلح دارای گشودگی می باشد که مساحث و موقعیت گشودگی به طور مستقیم باعث تغییر در مساحت این ناحیه می گردند. همچنین با مقایسه نتایج می توان نتیجه گرفت، در حالاتی که مساحت گشودگی باعث تغییر مود خرابی دیوار نگردد، موقعیت گشودگی در مقایسه با مساحت آن پارامتری تاثیرگذارتر در کاهش ظرفیت نهایی دیوارهای برشی بتن مسلح می باشد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی بتن مسلح، موقعیت گشودگی، مساحت گشودگی، مقاومت نهایی، ناحیه موثر فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.