نقش مصالح در ساخت منظر پایدار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD05_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 977
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس

شیما دادفر

استادیار، گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فارسان، چهارمحال بختیاری ، ایران

فهیمه معتضدیان

استادیار، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس، ایران

چکیده

یکی از عواملی که در ایجاد منظر پایدار نقش مهمی ایجاد می کند مواد و مصالح تجدیدپذیر است. مسلما استفاده از مواد و مصالح پایدار ( تجدید پذیر ) به میزان زیادی می تواند هم به لحاظ قابلیت استفاده مجدد در فضای ساخته شده ، تجزیه و بازگشت به چرخه طبیعت ، سازگاری با محیط زیست و نیز به لحاظ صرفه جویی در مصرف انرژی ، جذب و ذخیره و بکارگیری انرژی های طبیعی ، راهکاری برای توسعه پایدار در معماری منظر می باشد . برنامه ریزی و طراحی منظر پایدار باید از منابع به حدی استفاده کند که امکان تولید آن وجود داشته باشد و در واقع بقای منابع را تضمین کند. سه عامل آب ، گیاه و خاک باید در راس موضوع حفاظت قرار گیرند و بقای آنها که برای تداوم حیات ضرورت دارد، مورد توجه و تاکید باشد . استفاده ی بیش از ظرفیت تولید زمین از منابع خام و طبیعی آن، ایجاد آلودگی ها که نه تنها بر جنبه های بصری شهر که بر عملکرد فرآیندهای منظر تاثیرات نامطلوب دارند و با ورود به هوا ، آب و خاک ، ضایعات و تخریب های جبران ناپذیری را بر کره ی زمین و به تبع آن بر زندگی انسان تحمیل می کنند .روش گرد اوری اطلاعات در این مقاله روش کتابخانه ای است . بنابراین در این مقاله سعی گردیده به بررسی مصالح دوستدار محیط زیست و مصالح اکولوژیکی پرداخته و با توجه به خواص ، نوع جنس و محل کاربردشان در ساخت به نقش و کارکردشان در جذب ، ذخیره و نگاهداشت انرژی های تجدید پذیر (نو) و در نهایت بکارگیری این روند کاری را در ساخت منظر پایدار ایفا کرد.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدیدپذیر، توسعه پایدار، مصالح پایدار، مصالح اکولوژیکی، منظر پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.