تکنولوژی های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مصالح ساختمانی و فناوری های نوین در عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD05_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی فلاح

عضو هییت علمی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی

سیدمصطفی امامی میبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران زلزله ، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی

سیدشهاب الدین آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه ، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی

محمدرضا رجبی پورمیبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه ، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

فناوری های نو تلاش می کند تا دخالت انسان را در حین اجرای ساختمان به حداقل رسانده و به صورت صنعتی کردن آن یک ساختمان همگن و مطمین بنا کنند بلایای طبیعی همواره در کمین هستند و خسارت ناشی از آنها کمتر از جنگ نخواهند بود. اما میتوان با استفاده از فناوریهای نوین و بکارگیری اصولی بعضا ساده میزان این خسارتها را کاهش داده و در بسیاری از اوقات به صفر رسانید .بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که در طول 30 سال گذشته صورت گرفته هر سال حدود یکصد و پنجاه زلزله با بزرگی 5 ریشتر و بیشتر در جهان رخ میدهد. زلزله بزرگ هانشین که در هفدهم ژانویه سال 1995 بوقوع پیوست با بزرگی 7.3 ریشتر سبب کشته شدن بیش از 6000 نفر شده و خسارتی بالغ بر یکصد میلیارد دلار به بار آورد.امروزه تحقیقات مختلفی برای مقابله با این بلایای طبیعی در دست اقدام است. در همین راستا صنعت ساختمان سازی به دنبال دستیابی به فناوری هایی است تا امکان ساخت بناهایی را فراهم کند که نه تنها بر اثر زلزله فرو نمیریزند بلکه میزان ارتعاش و لرزش نیز در آنها کاسته شده و کنترل میگردد. در این راستا تحقیقات و آزمایشات متعددی بمنظور درک صحیح نحوه بروز سوانح و خسارتها انجام شده است. بر اساس تحقیقات بعمل آمده حتی در ساختمانهایی که خود تخریب نمیشوند، عدم مدیریت صحیح اشیاء و وسایل داخل فضاهای مختلف سبب وارد آمدن صدمات جرحی و فوتی میگردند.

کلیدواژه ها

فناوری های نوین ، زلزله ، مقاوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.