جداسازی، بهینه سازی و بررسی تولید اسید لینولنیک در آسپرژیلوس فومیگاتوس
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره پژوهش های دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی خراسان
- کد COI اختصاصی: KCRSMED01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 392
نویسندگان
گروه میکروبویولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.
گروه میکروبویولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.
گروه بهداشت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.
چکیده
زمینه و هدف: روغن میکروبی (روغن تک یاخته ای) به صورت تجاری به عنوان منبع ویژه روغنی جهت تولید مکمل های غذایی بکار می رود. تجمع لیپید داخل سلولی در برخی از میکروارگانیسم به بیش از 50% وزن خشک آنها می رسد. توسعه فرآیندهای تولید روغن تک یاخته از تکامل دانش بیولوژی سلولی و مولکولی و تکنولوژی نوترکیب بهرهمند شده است. بنابراین علاقه فزاینده ای در تولید روغن حاوی اسید ARA با استفاده از تخمیر میکروارگانیسم ها ایجاد شده است. روغنهای میکروبی بسیار سالم تر از روغن های گیاهی و حیوانی مرسوم ارزیابی می شوند. از دیدگاه دیگر کاهش هزینه های فرآیند تولید روغن میکروبی بسیار حیاتی است که جهت دستیابی به این هدف در سال های اخیر ضایعات کشاورزی مانند ملاس چغندرقند، سبوس گندم و نشاسته ی کاساوای هیدرولیز شده به کار گرفته شده اند. هدف از این تحقیق جداسازی، غربالگری، شناسایی و بهینه سازی قارچ های رشته ای مولد چربی و همچنین آنالیز چربی استخراج شده از آنها به منظور تولید روغن میکروبی بود. ابتدا 20 سویه مختلف قارچ های رشته ای از نمونه های متنوع همچون خاک درخت توت و گردو، مغازه قصابی و مزرعه کلم در محیط کشت پوتیتو دکستروز آگار جداسازی و خالص سازی شدند و به وسیله غربالگری کمی جدایه آسپرژیلوس فومیگاتوس انتخاب شد. بهینه سازی تک فاکتوره مشخص کرد که بهترین pH، دما، زمان و منبع کربن برای تولید چربی در آسپرژیلوس فومیگاتوس به ترتیب 5/4، oC30، 96 ساعت و فروکتوز می باشد. همچنین مقدار لینولنیک اسید به عنوان اسید چرب مناسب برای تولید بیودیزل، در روش کروماتوگرافی گازی در چربی استخراج شده از آسپرژیلوس فومیگاتوس مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که میزان لینولنیک اسید در این قارچ 44/22% می باشد.کلیدواژه ها
قارچ های رشته ای، روغن میکروبی، اسید لینولنیک، بیودیزلمقالات مرتبط جدید
- سازههای سنتی مدیریت سیلاب و تغذیه مصنوعی سفرههای زیر زمینی درکرانه های خلیج فارس مطالعه موردی شهر تاریخی حریره کیش
- The Effect of Pillbox Use on Medication Adherence Among Elderly Patients: A Randomized Controlled Trial
- Hematological Changes, Serum Interferon Gamma and Interleukin-۴ Alterations in Normal Pregnancy and Preeclampsia
- Survey on the Causes of Road Traffic Accidents in Sulaymaniyah, Kurdistan Region, Iraq
- Adenosine A۱ Receptor Antagonist Up-regulates Casp۳ and Stimulates Apoptosis Rate in Breast Cancer Cell Line T۴۷D
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.