مروری بر پیش بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس سبک های هویت و سبک های فرزندپروری

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 580

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KCRSMED01_080

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سوء مصرف موادازقرنهاپیش وجودداشته واکنون نیز،تقریبا هیچ کشوری ازگسترش سوءمصرف این گونه مواد درامان نمانده است. روزانه شمار زیادی از افراد به مصرف مواد روی آورده و دچار پیامدهای جسمانی، روانی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن می شوند. مهمترین تکلیف در دوران نوجوانی حل و فصل بحران هویت در برابر گمگشتگی هویت است. این بحران به ندرت در دوران نوجوانی به طور کامل حل و فصل میشود و مسایل هویتی در دوران بزرگسالی بارهاوبارها بروز میکند. در حقیقت اعتیاد میتواند راه حلی ناصحیح برای حل عواقب ناخوشایند این بحرانها باشد.از دیگر عواملی که در ارتباط با آمادگی اعتیاد در فرزندان می توان به آن اشاره کرد نقش پیش بینی کنندگی خانواده است. لذا آنچه در مسیله آمادگی اعتیاد حایز اهمیت است، سبک های فرزند پروری و ادراک فرزندان از این سبک ها است. با توجه به این نکته که نیمی از جمعیت هر کشور را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند و استفاده روزافزون از مواد مخدر جدید شیوع یافته است، در چنین شرایطی پیشگیری به طور منطقی جایگزین درمان میشود. هدف از پیشگیری به تاخیر انداختن یا جلوگیری از شروع استفاده از مواد مخدر در جامعه است. بنابراین این مطالعه با هدف پیش بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس سبک های هویت،فرزند پروری در دانش آموزان دوره متوسطه انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه پایگاه های علمی از جمله SID،ایرانداک، مگیران ، pubmed،Google scholarاز بررسی های سیستماتیک و کلیدهای مربوطه را جستجو کرد و 65 منبع منحصر به فرد مربوط به استراتژی جستجو از پیش تعیین شده یافت شد . پس از ارزیابی عناوین و خلاصه، مقالات را ارزیابی کردیم. 36 مقاله به عنوان مقالات نهایی شد.یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که 9 مقاله آمادگی به اعتیاد با سبک هویت سردرگم- اجتنابی (P<0/01, r=0/48)، 3فرزندپروری سهل گیرانه (P<0/01, r=0/36) و 3مقاله با راهبرد هیجان مدار (P<0/05, r=0/213رابطه مثبت معنی دار و 4 مقاله با سبک هویت اطلاعاتی P<0/05, r=-0/39 ، 5تعهد (P<0/05, r=-0/28) و 9 مقاله راهبرد مسیله مدار (P<0/01, r=-0/34) رابطه منفی معنی دار دارد. نتایج بررسی مطالعات نشان داد که سبک های هویت، سبک های فرزندپروری و راهبردهای مقابله ای می توانند به صورت ترکیبی 36 درصد از واریانس آمادگی به اعتیاد را پیش بینی کنند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که سبک های هویت، سبک های فرزندپروری و راهبردهای مقابله ای نقش مهمی در پیش بینی آمادگی به اعتیاد دارند؛ بنابراین می توان انتظار داشت که با آموزش این مهارت ها به نوجوانان و والدین آنها از این معضل خانمان سوز جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهدیه عابدی پور

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی؛ کارگروه دانشجویی مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد ،گناباد ، ایران.

فضه مودب بیلندی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی؛ کارگروه دانشجویی مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد ،گناباد ، ایران

مهدی اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی؛ کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد ،گناباد ، ایران.

سیدمحمود ملایی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی؛ کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد ،گناباد ، ایران