بررسی ساختار فیزیکی و ایمنی مساجد شهر گناباد و تناسب آن با شرایط سالمندان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهش های دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی خراسان
  • کد COI اختصاصی: KCRSMED01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عجم

دانشجوی کارشناسی ارشد سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ایران

فاطمه مردانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ایران

نیلوفر سعادتی

دانشجوی کارشناسی ارشد سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ایران.

صالح باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ایران.

چکیده

زمینه و هدف : مشارکت اجتماعی یکی از مولفه های مهم در سالمندی فعال است و وجود محیطی امن و متناسب با شرایط افراد در دوران سالمندی زمینه حضور سالمندان را در جامعه بیشتر فراهم می کند ، این مطالعه با هدف بررسی ساختار فیزیکی مساجد شهر گناباد و ارزیابی آن به جهت تناسب با ویژگی ها و نیاز های سالمندان صورت پذیرفت.مواد و مواد و روش ها : 14 مسجد از مساجد شهر گناباد با استفاده از چک لیست محقق ساخته به جهت بررسی قسمت های مهم ساختمان مساجد از جمله وضو خانه ، دستشویی ها، راه پله، درب ورودی و خروجی ،صندلی مخصوص نماز ، محل مهر و جانماز و جاکفشی مورد بررسی قرار گرفت . در طراحی چک لیست از مولفه های ساختاری مربوط به شهر و پارک دوستدار سالمند و نظرات متخصصین سالمند شناسی استفاده شد. یافته ها : حدود نیمی از مراجعین به مساجد سالمندان بودند ، توالت ها مجهز بودن به توالت فرنگی و شیر آب متناسب با محدودیت های حرکتی در سالمندان نبودند. کف وضوخانه در اکثر موارد خیس بوده و امکان زمین خوردن برای سالمندان بالا بود ، درب های ورودی اکثرا هم سطح نبوده و فرش ها در اغلب موارد روی هم تا خورده بود .محل مهر در ارتفاع متناسب سالمندان نبود و صندلی مخصوص نماز در برخی مساجد وجود داشت.نتیجه گیری : رسیدگی و توجه به ساختار های فیزیکی مساجد و رفع مشکلاتی که با هزینه کمتر قابل رفع بوده و به حضور بهتر و مناسب تر سالمندان کمک می نماید از مواردی است که در یک جامعه اسلامی ضروری بنظر می رسد .

کلیدواژه ها

ساختار فیزیکی ، مساجد، سالمند، گناباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.