مطالعه آزمایشگاهی چند نوع فولاد تجاری ضد سایش با هدف مقایسه ویژگی های مرتبط با مقاومت سایشی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_562
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر جعفری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سیرجان

محمدرضا مفیدی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سیرجان

کیوان بهاالدینی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سیرجان

رضا عباسی حطایی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سیرجان

چکیده

چهار نوع فولاد ضد سایش تجاری که در صنایع معدنی و کارخانه های س یمان کاربرد دارند مورد مطالعه آزمایشگاهی قرار گرفته اند. علاوه بر سطح اصلی، آزمایشات به ازای چند عمق مختلف از ورق نیز انجام گردید. با استفاده از روش متالوگرافی، درصد فازهای مختلف و همچنین شکل آنها مشخص گردید. بر اساس نتایج سختی سنجی در عمق نمونه ها، مقدار سختی و همچنین درصد کاهش آن در راستای عمق مشخص گردید. برای آزمایش سایش پاششی یک دستگاه خاص طراحی و ساخته شد. در این آزمایشات، نمونه ها درون اسلاری حرکت کرده و سایش آنها اندازه گیری می شود. با این آزمایشات، مقاومت سایش پاششی در راستای عمق مشخص شده و همچنین اثر غلظت اسلاری بر روی میزان س ایش نیز تعیین گردید. برای اندازه گیری مقاومت سایش خراشان از آزمایش پین- دیسک استفاده گردید. با این روش، وابستگی سایش به مسافت طی شده و همچنین به نیروی عمودی وارد بر نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج آزمایشات مختلف، بحث های مرتبط ارایه و مقایسه هایی نیز انجام شده است. به عنوان مثال، مشخص شد که لزوما بالاتر بودن سختی بیانگر بالاتر بودن مقاومت سایشی نیست لذا باید تاکید نمود که سختی یک ملاک قطعی برای مقایسه رفتار سایشی نیست. به عنوان یک نتیجه دیگر، مشخص شد که ممکن است یک فولاد از لحاظ مقاومت سایش پاششی کارایی مطلوبی داشته باشد ولی از نظر مقاومت به سایش خرا شان این گونه نباشد نتایج این تحقیق علاوه بر کارکرد آکادمیک، می تواند برای صنایع نیز مفید باشد چرا که با داشتن اطلاعات مربوط به انواع فولادها، امکان الویت بندی آنها از لحاظ کاربرد فراهم می شود.

کلیدواژه ها

فولادهای تجاری ضد سایش، سایش خراشان، سایش پاششی، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.