بررسی تجربی اثر تزریق هوا از نقاط مختلف حفره بر پایداری کاویتاسیون ابری/ صفحه ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_391
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب شیرآقایی کوتنایی

دانشگاه صنعتی شریف،

خدایار جوادی

دانشگاه صنعتی شریف،

پدرام ابدالی

دانشگاه صنعتی شریف،

محمدمهدی صالحی نژاد

دانشگاه صنعتی شریف،

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، بررسی تجربی اثرات تزریق هوا به درون حفره کاویتاسیون ابری اصفحه ای از نواحی مختلف طول وترا، بر پایدارسازی نوسانات کاویتاسیون ابری است. برای این کار جریان آب بر روی یک هیدرو فویل 0015-NACA نصب شده با زاویه حمله هشت درجه در تونل آب در شرایط کاویتاسیونی بررسی شده و با استفاده از تصویربرداری با سرعت بالا، فرایند تشکیل، رشد و ناپایداری حفره کاویتاسیونی در حالت های مختلف شامل حالتهای به همراه تزریق هوا و همچنین بدون تزریق ثبت شد. نتایج آزمایش ها حاکی از افزایش پایداری حفره های کاویتاسیونی با افزایش دبی هوای تزریق شده به درون آن بود. همچنین با جابجا کردن ناحیه تزریق به سمت انتهای هیدرو فویل، مقدار دبی تزریق بیشتری برای پایدار سازی جریان بر روی سطح هیدروفویل لازم بود. با توجه به تصاویر ثبت شده مشخص شد که یا عقب رفتن ناحیه تزریق، هوای تزریق شده قابلیت کمتری در پوشش عرضی دهانه هیدروفویل خواهد داشت و در نتیجه این امر، توانایی آن در متوقف کردن جت بازگشتی کمتر میشود. از این امر، تاثیر پوشش عرضی هوای تزریق شده بر روی سطح هیدروفویل و در نتیجه تاثیر هندسه سوراخ تزریق نتیجه گیری شد.

کلیدواژه ها

کاویتاسیون ابری اصفحه ای، کنترل کاویتاسیون، جت بازگشتی، مولد ولد کاویتاسیون مصنوعی، کاویتاسیون گردابه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.