بررسی تجربی پارامترهای عملکردی در کارایی استگ پیل سوختی پلیمری ,Hz / O در حالت انتهابسته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر رحیمی اسبویی

استادیار ، آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری پیل سوختی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، فریدونکنار، ایران

ابراهیم علیزاده

دانشیار، آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری پیل سوختی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، فریدونکنار، ایران.

علی اکبر رنجبر

استاد دانشکده ی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران.

سیدمجید رهگشای

پژوهشگر، آزمایشگاه تحقیقاتی فناوری پیل سوختی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، فریدونکنار، ایران

چکیده

مدیریت مصرف گازهای واکنشگر پیل های سوختی غشاء پلیمری به سه حالت انتهاباز، برگشت مجدد و انتهابسته طبقه بندی می گردد. در حالت انتهاباز، گازهای واکنشگر هیدروژن و اکسیژن به مقدار زیاد وارد پیل سوختی می شوند که بخشی از گازهای واکنشگر مصرف شده و مابقی آن نیز آب تولیدی را از پیل س وختی خارج می نمایند. در حالت برگشت مجدد، گاز استفاده نشده به وسیله پمپ یا کمپرسور به ورودی باز می گردد. در حالت انتهایسته، هیدروژن و اکسیژن دقیقا به اندازه مصرف وارد پیل سوختی می گردند. گازهای واکنشگر در حالت انتها بسته می بایست به دلیل انباشته شدن گاز بی اثر و آب به صورت تناوبی تخلیه گردند. روش های مختلفی همچون رادیوگرافی نوترونی تصویر برداری با استفاده از اشعهx و تصویربرداری با استفاده از اشعه مادون قرمز برای بررسی توزیع آب در پیل س وختی وجود دارد. ساده ترین، کم هزینه ترین و در دسترس ترین روش استفاده از پیل های سوختی شفاف است. در این مقاله یک استک 3 سل پیل سوختی با صفحات انتهایی شفاف و طراحی ویژه و منحصر بفرد برای بررسی پارامتر های عملکردی در حالت های عملیاتی انتها باز و انتهایسته، طراحی، ساخت و مونتاژ شدتاثیر پارامترهایی همچون دما، فشار و رطوبت نسبی گازهای واکنشگر بر کارایی استک پیل سوختی به صورت تجربی بررسی شده است. با افزایش هر سه این پارامترها افزایش کارایی استک مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

پیل سوختی پلیمری انتهابسته، پارامتر های عملکردی، نمودار قلبیت، صفحات انتهایی شفاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.