استفاده از مدل سازی ریاضی و الگوریتم فرا ابتکاری تبرید شبیه سازی شده در بهینه سازی فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نیکروان

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

فرهاد کلاهان

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ با توجه به خصوصیات منحصر به فرد خود همچون نفوذ مناسب ، اعوجاج کم و قابلیت استفاده در سیستم های جوشکاری اتوماتیک به عنوان یکی از پرکاربردترین فرآیندهای اتصال در صنایع مختلف به ویژه صنایع نفت و گاز محسوب می شود. بنابراین شناخت و تحلیل دقیق این فرآینده ضروری می با شد. اما به دلیل تعداد پارامترهای کنترلی زیاد رسیدن به اتصال با کیفیت مطلوب در گرو شناخت دقیق فرآیند، فاکتورهای تاثیر گذار و نحوه تاثیر آنها بر خصوصیات مکانیکی و متالورژیکی جوش است فرآیند جوشکاری با گاز محافظ دارای پارامتر های ورودی زیادی است که هر یک به نوبه خود بر روی کیفیت جوش تاثیر می گذارند. تشخیص چگونگی تاثیر گذاری هر پارامتر و اهمیت آن ها، کار دشواری است که نیاز به بررسی دقیق فرآیند از طریق طراحی آزمایشات و تحلیل های نرم افزاری دارد از این رو در این ا تحقیق تلاش می شود تا با انجام مطالعات تجربی و تحلیل های آماری رفتار فرآیند و پارامترهای موثر در آن بررسی شود. همچنین روشی به منظور تعیین سطوح بهینه پارامترهای این فرآیند برای نیل به خروجی مد نظر ارایه گردید.

کلیدواژه ها

جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ، بهینه سازی، طرح تاگوچی،مدل سازی ریاضی،الگوریتم تبریدشبیه سازی شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.