بررسی پدیده تعامل سیال و سازه در لرزش پایه های سکو های نفتی خلیج فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا انواری

گروه مکانیک، پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مجتبی گورکی فرد

اداره کل آموزش فنی و حرفه ای بوشهر بوشهر

چکیده

مقاله حاضر به بررسی ارتعاشات ایجاد شده در یک بازه ی مستقر در مسیر حرکت یک موج رونده خطی می پردازد. در این مقاله از تیوری موج خطی ایری برای تشریح حرکت یک موج رونده استفاده شده است. در این مقاله از گروه نرم افزارهای ANSYS در بررسی های عددی استفاده می شود. بطور کلی نرم افزارهای استفاده شده به دو نرم افزار مستقل ANSYS _ CFX و ANSYS _ WORKBENCH تقسیم بندی می شوند. این دو نرم افزار به روش پردازش دسته ای به صورت همزمان برهم کنش سازه وسیال را انجام می دهند. به منظور تایید روش نرم افزاری مذکور به مقایسه ی نتایج حاصل از آن با نتایج مراجع مختلف اقدام شده است، در این پروژه یک روش برای شبیه سازی یک سکوی دریایی در منطقه خلیج فارس ارایه می گردد. این روش استفاده از تحریک یک جریان نوسانی برای یک دوره تناوب، می باشد پس از دوره تناوب مذکور، رفتار سازه در غیاب تحریک های جریان نوسانی، نیروی موریسون و گردابه و ترکیب جریان توسانی و اثرات سطحی در محیط سیال مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین نتایج این مقاله به صورت زیر تقسیم بندی می شوند 1- افزایش سختی باعث افزایش پایداری سازه دریایی می گردد. 2 افزایش جرم باعث کاهش پایداری س ازه دریایی می گردد.2- تغییر ویژگی سیال (دانسیته و ویسکوزیته برای شرایط بحرانی خلیج فارس تاثیر قابل توجهی در پایداری سازه دریایی ندارد. 4- استفاده از عامل میرایی سازهای علاوه بر میرایی افزوده بوسیله حرکت سکو در سیال، باعث افزایش پایداری سازه دریایی می گردد. 6- در زاویه حمله صفر یک موج رونده، سطح مقطع مستطیلی پایدارتر از سطح مقطع دایره ای می باشد

کلیدواژه ها

تیوری موج ایری، ارتعاشات القاء شده، سکوی دریایی، ناپایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.