کاربرد شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم تبرید تدریجی در پیش بینی و بهینه سازی فرآیند پوشش زدایی فلزات با روش واترجت

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME10_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین اسماعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالحمید خواجوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

فرهاد کلاهان

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

فرآیند واترجت دارای کاربردهای متعدد صنعتی میباشد که از آنجمله میتوان به پوشش زدایی با واترجت( WJCl) در تمیزکاری سطوح نام برد. در این تحقیق از شبکه عصبی پس انتشار بمنظور مدلسازی این فرآیند استفاده شده است.مدلسازی بکمک 66 مجموعه از داده های تجربی در پوشش زدایی رنگ اپکسی از ورقهای فولادی، انجام یافته است.متغیرهای ورودی مورد بررسی شامل سه پارامتر مهمِ فشار، فاصله نازل تا قطعه کار و سرعت حرکت جت میباشند.همچنین عرض پوشش زدایی، بعنوان شاخص اصلی ارزیابی فرآیند و متغیر خروجی در نظر گرفته شده است. متوسط خطای پیشبینی توسط شبکه عصبی کمتر از 4/5 درصد میباشد که مبین قابلیت مناسب روش پیشنهادی در پیشبینی فرآیند پوشش زدایی توسط واترجت است. در ادامه تحقیق، از الگوریتم تبرید تدریجی بمنظور تعیین سطوح بهینه پارامترهای تنظیمی، استفاده شده است. در این راستا، مدل شبکه عصبی بمنظور تخمین خروجیهای فرآیند در داخل الگوریتم تبرید تدریجی قرار گرفته و بهینهسازی بر اساس حداکثرسازی عرض برش انجام یافته است. نتایج محاسباتی این مرحله نیز نشان دهنده عملکرد بسیار خوب روش بهینه سازی پیشنهادی در حل مسئله مورد نظر است.

کلیدواژه ها

پوشش زدایی - فرآیند واترجت - شبکه عصبی - الگوریتم تبرید تدریجی - بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.